resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:Panathinaikos
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 15687
    fatih terim'e tapıp arda ve emre'den nefret etmek şeklinde bir başlık açılıp bu durumun bir paradoks teşkil ettiğini ifade eden bir entry yazılmıştı fakat ilgili başlık en başta sözlük formatına uygun olmadığı için tüm entry'leriyle beraber silindi.

    bunu bir kenara bırakıp konuya dönersek naçizane fikrimi belirtmek isterim ki, bu paradoks kurgusunda çok ciddi bir mantık hatası vardır. bunu fatih terim'i şahsen çok da sevmeyen biri olarak dile getireceğim.

    bizler burada "hakkaniyetspor" ya da "vicdanspor" mensupları değil, galatasaray taraftarıyız. galatasaray taraftarı olmak dahi en başta isminden anlaşılacağı üzere başlı başına bir taraf olma durumu, yani taraftarlık teşkil etmektedir. eğer fatih terim bugün sevilen, hatta tapılan biriyse yaptığı yanlışlar yüzünden değil, yaptığı yanlışlara rağmen her şeyden önce galatasaray'a bir şeyler, hatta çok şeyler verdiği içindir. yani sadece galatasaray ana teması üzerinden bakacak olursak kendisinin eksileri artılarının yanında neredeyse devede kulak kalmaktadır ki taraftarın geneli kendisini sever, önemli bir kısmı da adeta tapar. bu noktanın yeterince anlaşıldığını ümit ediyorum.

    arda turan ve emre belözoğlu ise yine tamamen galatasaray ana teması üzerinden bakacak olursak fatih terim'e nazaran açık bir şekilde pek bir önem teşkil eden şahıslar değildirler. o yüzden kıyaslanamazlar, kıyaslansalar dahi buradan çıkacak bir paradoksun muhatabı asla galatasaray taraftarı olamaz çünkü ortada bir galatasaray efsanesi ile galatasaray'da bir süre oynamış iki oyuncu var.

    felipe melo'nun da saha içinde veya dışında bir sürü yanlışı oldu fakat çok sevildi, niye? çünkü hakkaniyetsporlu değil galatasaraylıyız. bu durumu da "çalıyor ama çalışıyor" ile kesinlikle karıştırmamak lazım çünkü biz taraftarız, bir kulübe gönül vermiş insanlarız ve işin içinde rekabetin, başarının ve nesnel sonucun olduğu bir durum söz konusu. "vur kır parçala bu maçı kazan", "top geçer adam geçmez" gibi lafların sıklıkla kullanıldığı bir spora ömrümüzü adamışız, tabi ki bize nice bariz mutluluklar yaşatmış kişilerin kredisi daha yüksek olacak, yoksa kimsenin çıkıp da "fatih terim melek gibi insandır, sütten çıkmış ak kaşıktır" falan dediği yok...
App Store'dan indirin Google Play'den alın