• 120
    kalan maçlarımız içinde diğerlerinden önem olarak farkı olmayan maç, zira hepsini kazanmamız gerekiyor. bu maçta en korktuğum oyuncu elia. ilk maçta, maicon'u bire birde yakaladığında nasıl madara ettiğini hepimiz anımsıyoruzdur. geçen haftaki yenilgimizden sonra başakşehir'in bu maçtan galip ayrılma zorunluluğu ortadan kalktı ve abdullah avcı'nın önceliğinin savunma olacağı ortada. birkaç yıldır oyun olarak gelişimlerini inkar edemeyiz ancak bu takımın bahsettiğimiz gelişimleri üzerine koyduğu oyun, bu pazar bize karşı oynayacakları kontra atak. yani uzmanlık alanları. bu noktada geçen haftaki mücadeleyi baz almak doğru olacaktır diye düşünüyorum.

    geçen hafta gençlerbirliği, kadro kalitesi bizden düşük olduğu ve oyun olarak bize hükmedemeyeceği için geride bekledi ve çıktığı kontralarla golü aradı. maalesef de buldu. başakşehir ilk 11'nin, oyuncu kalitesi olarak bizden ileride olduğunu düşünmüyorum - fazla fark yok - ancak oyun olarak bize hükmedebileceklerini gördük. bu tudor kaynaklıydı ama şu an fatih hoca'nın elindeki kadroyla oyunu başakşehire kaybetmesi de sürpriz olmazdı. burada devreye taraftarımızla birlikte başakşehir'in kazanma zorunluluğu olmaması giriyor. işte tüm bu etkenlerden dolayı bu maç da geçen haftaki maçın içerik bakımından farklı olarak aynısı olacaktır.

    gelelim geçen haftaya. açıkçası o maçı, oyuncuların genel olarak kötü deplasman formlarından çok, fatih hoca'nın etkisiz kalmasından ötürü kaybettiğimizi düşünüyorum. takım içeride gerçekten farklı oynuyor. bu da, son maçta gördüğümüz ve bize dezavantaj sağlayan iştahsızlıktan uzak bir maç izleyeceğimiz anlamına geliyor. kaideyi taciz eden istisna abimizin de birçok kez söylediği gibi gomis bize bazı noktalarda sıkıntı yaratıyor. bu sıkıntıları onun yazılarında okumuş olduğunuzu düşünerek devam ediyorum, - okumadıysanız kesinlikle okuyun - kapanan takımlara karşı gomis bizim için daha büyük sıkıntı oluyor. stoperlerin arasında kaybolup gidiyor ve aynı zamanda stoperlerin alanını boşaltmasını da sağlayamıyor. feghouli ve garry de boşluk bulamayıp etkisiz kalıyorlar. kanatlarımızın bulamadığı boşluklar yüzünden beklerimiz de oyuna tam olarak dahil olamıyor. sene başından beri ayağa pas üzerine bir oyunumuz var. bunda zeki ve pas yapabilen oyuncularımızın olmasının etkisi büyük. duran toplar dışında ortayla bulduğumuz gol sayısı pek fazla değil. iyi orta açamayan bekler ve kanatlar da bu sorunun bi' parçası tabi. işte tam da bu yüzden hocanın eren'i oyuna alması bence büyük hataydı. kaideyi taciz eden istisna abimizin bu değişikliği açıkladığı entryi okudum ancak ben farklı düşünüyorum. bence orada ikinci bir statik oyuncuya ihtiyacımız yoktu hatta gomis çıkmalıydı. belhanda evet kötüydü ama maalesef elimizden ondan daha etkin bir oyuncu o bölgede şu an yok. neyse gençler maçı analizine döndü.

    bu maç için geçen haftadan almamız gereken dersler bence şunlar:
    1. uzaktan şut denemeliyiz
    2. maçın başlarında rakibe 1-2 net fırsat verdik daha risk almadan, hücum ederken kesinlikle arkayı da sağlam tutmalı, geriye hızlı koşmalıyız, atakları kesinlikle sonlandırmalıyız, top kaybına neden olacak riskli paslar ve çalımlardan kaçınmalıyız
    3. garry birkaç haftadır formsuz ancak bu adam sağ kanatta bi' farklı gerçekten. mariano ile uyumu da üst düzey. bu yüzden sağa geçmeli diye düşünüyorum

    duran top konusunda sıkıntılarımız devam ediyor fakat elimizde de allah'a şükürler olsun ki serdar var. gerçekten hava topu bırakmıyor ve tatlı sert müdahaleleriyle güven veriyor. adebayor ilk maçtaki kadar rahat olmayacaktır. emre'yi fernando'nun halledeceğini düşünüyorum ya da birbirlerini nötrleyebilirler. yazının başında elia'dan korktuğumu söylemiştim bu yüzden bence denayer oynamalı. evet sakatlıktan sonra hiç oynamadı fakat konyaspor maçından beri kadroda ve kesinlikle oynayabilir. yoksa maicon, son zamanlardaki pas hataları ve her zamanki hızıyla bize dezavantaj oluşturuyor. fatih hoca'nın gerekenleri yapacağını bilerek allah yardımcımız olsun diyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın