resim
Néstor Fernando Muslera Micol
Takım:Galatasaray
Mevki:Kaleci
Yaş:37
Boy:1.90
Uyruk:Uruguay
  • 7669
    bardağa ne taraftan bakarsak bakalım iyi kalecidir. mesela bu formsuz döneminde bile ligin en az gol yiyen 3. kalecisi konumundadır. yok arkadaş biz galatasarayız, en az gol yiyen 3. değil 1. kaleci olmalı diyene de hak veririm ayrı mesele.

    karısına kızına "go home" falan yazmadıkları sürece, eleştirene de kızmam. yalnız şu çok iyi bilinmelidir ki, muslera en iyi zamanında da, en formsuz zamanında da tuhaf goller yiyebilen bir kalecidir. buna ister aşırı özgüven de, ister formsuz, ister konsantrasyon eksikliği de fark etmez. hani tabir-i caizse "kaleci yumurtladı" derler ya, işte muslerada var bu yumurtlama durumları lakin bu onu kötü kaleci yapmaz. bütün sezon sana 20 maç kazandırır ama bir iki tane de yumurtlar. bu hep böyleydi ve böyle de olacak. biz de hep dedik ki, yav sen yumurtla bir iki maç ama bunu sezona yayma. o da aynen bunu yaptı, bir iki maç her sezon yumurtladı ama bunu bütün sezona yaymadı, dolayısıyla kupalar kazandırdı, şampiyonlıklar yaşattı.

    bütün sezon yan gelip yatıp ama sezonun en önemli maçında gol atan bir santrfor için nasıl ki bizi şampiyon yaptı diyemiyorsan, diyebilmek için nasıl ki bütün sezon boyunca ondan performans bekliyorsan, kalecinin işi de böyledir. eğer büyük takımsan, kalecinin yaptığı 1-2 tane hatayı karşılayabilecek bir takım olmalısın. yani ben yedim madem hatalı bir gol, e sen de atıver bir tane ekstradan, gomissin, sneijdersin, podolskisin ya sen.
App Store'dan indirin Google Play'den alın