resim
Massimiliano Allegri
Görev:Teknik Direktör
Takım:Juventus
Yaş:56
Uyruk:İtalya
  • 56
    bugün juve tur atlamış olabilir* ama maçı izlerken kaç juve'li anksiyeteden gitti bunu da araştırmak gerek. bir kere bu sezon çok formsuz. kendisinden kaynaklanan nedenler de var kadrodan kaynaklanan nedenler de... şu saatte hepsini yazamayacağım ama:

    1. büyük ihtimalle khedira'nın elinde bunun kasedi var. yoksa üç aydır tarrak gibi oynayan bu herifi ısrarla her maçta ilk 11 çıkarmanın ve dahi kenara almadan maç bitirmenin mantıklı hiçbir açıklaması yok. bu tamamen kendi hatası. marchisio sakatlıklardan çok çekti/çekiyor ama mesela bu akşam oynasa şu khedira'dan ne kadar kötü olabilirdi ki? turun ilk maçında khedira'nın yaptığı pas sayısı buffon'unkinden daha azdı. öyle bir dibi görmeden bahsediyorum. peki allegri ne yapabilirdi? bentancur gibi işlenmemiş bir cevheri formsuz khedira'nın yerine ikame etmeliydi.

    2. antin kuntin sağ bek denemeleri. burada tek suç kendisinin değil. en başta kulübü döt gibi ortada bırakıp giden dani alves'in, ikinci sırada onun yerini de sciglio gibi tam bir soru işaretiyle doldurmaya çalışan yönetimin; üçüncü olarak da barzagli'yi, sturaro'yu filan orada deneyen kendisinin. hayatının hiçbir döneminde sağ bek oynamayan 36'lık barzagli'yi son'un paçavra edeceği belliyken lichsteiner'ı yedek oturtmak anlaşılacak şey değil. ki lich'in girmesi oyunun çehresini nasıl da değiştirdi?

    3. kendisiyle tamamen alakasız bir durum olarak sakatlıklar. cuadrado aylardır yok ki o adamın enerjisi bir başkadır. bernardeschi tam form tuttu, atıp attırıyordu derken o da gitti, ameliyat olabileceği bile konuşuluyor. dybala aylarca oynayamadı, yeni yeni form tutuyor. marchisio, benatia zırt pırt sakatlanıyor. matuidi uzun süre yoktu ki turun ilk maçını 2-0'dan vermenin en büyük müsebbibi onun yokluğundaki pres eksikliğiydi.

    4. buffon dilemması. imdi bilindiği gibi bu sezon yüzde doksan dokuz ihtimalle gigi'nin son sezonu. adam 17 yıl boyunca takımın kalesini korumuş, küme düştüklerinde dahi kulübü terk etmemiş bir bayrak adam. dolayısıyla adamı kesmek imkansız ama 40 yaşın verdiği yavaşlamayla bu sezon normalde yemeyeceği golleri yemeye başladı. halbuki szczesny diye bir gerçek var ki kaleye hayvan gibi duruyor herif ama dediğim gibi son sezonunda buffon'u da allegri değil neron gelse kesemez.

    5. allegri'nin kendisiyle ilgili bir durum. bu adamın çalıştırdığı takımları ilk sezonlarda uçurup sonra sıçırdığı vaki. (bkz: massimo allegri/#2005165)

    tüm bunları düşününce ve bu sezon oynattığı göz kanatan futbolu da işin içine ekleyince -içerideki benevento maçında bile gol atıp üstüne yatan bir juventus var- acaba miadı doldu mu diye düşünüyorum. takımları sezonun ikinci yarılarında vites yükseltir gerçi ama araç şu an boşta gidiyor. tottenham'a elenmeleri de işten bile değildi bu gece. iyi yırttılar. velhasıl juventus'un üzerinde bir hayalet dolaşıyor: simone inzaghi. ya da bu benim wishful thinking'im.

    neyse, yatıp kalkıp şu adamlara dua etsin, aklını da başına devşirsin.

    https://i.hizliresim.com/Z9j85o.jpg
App Store'dan indirin Google Play'den alın