• 12
    ümitsizlik hali olmasının sebebi, durumun çok da iç açıcı olmamasıdır. taraftarların genel anlamda ffp'nin ne olduğunu bilmemesi de bakış açısını etkiliyor. beşiktaş'tan bahsedilmiş. evet beşiktaşın çok borcu var, fakat ffp cezası borçlardan dolayı verilmiyor. sezonluk kar ya da zararlardan dolayı veriliyor. beşiktaş felaket giderken uefa ile oturdu ve bir protokol imzaladı. şu yıl şu kadar, ondan sonraki yıl şu kadar maksimum zararımız olacak, bonservis ödemelerimiz, kazandıklarımızı aşmayacak falan gibisinden. tam detaylarına bakmadım ama isteyen kolayca bulur zaten. beşiktaş da bu protokole uygun davrandığı için men cezası falan almadı.

    biz de bu protokolden yaptık, ancak uymadık. hatta uymadık demek çok hafif olur. adamlara sanırım 3 sezonu kapsayan total maksimum zarar sözünden 100(yüz) milyon euro daha fazla zarar ile gittik. bu süreçte dursun özbek yönetiminin çapsız bir savunma yaptığı aşikar, orada sıkıntı yok. ancak güzel arkadaşlar, dünya üzerinde galatasaray'ın o cezayı almamasını sağlayacak bir savunma yapılabilmesi teknik olarak mümkün değildi.

    sonra ceza aldık. işte o 65 milyon euroluk maaş limitleri falan koyuldu. bildiğim kadarıyla da bunlara uyuldu. yalnız benim bilmediğim nokta şu: uefa o cezadan sonra bize iki sezon için bir zarar limiti falan koydu mu? normalde önceki ffp dönemlerinde uefa bu durumda önümüzdeki yıl maksimum 20m, sonraki yıl 10m, ondan sonraki yıl da 0 zarar hedefi koyardı. 3 yıllık zararı maksimum 30m euro'ya getirmek için. biz mesela böyle bir anlaşmaya uymamıştık ve ceza almıştık. şimdi o men cezasından sonra da böyle bir durum olduysa, sadece geçen sezonki zararımızın 250 milyon lira civarında olduğunu söylemek, yeterince açıklayıcı oluyor bu durumda.
App Store'dan indirin Google Play'den alın