resim
Serdar Aziz
Takım:Fenerbahçe
Mevki:Stoper
Yaş:33
Boy:1.83
Uyruk:Türkiye
  • 2105
    büyük takımların ilk on bir planlamalarında zaten iki pasör stoper olmaz. yani oluyorsa da ancak manchester city gibi, psg gibi bütçen vardır ve elindeki oyuncunun her özelliğinin üst düzey olmasını ister ona göre transfer yaparsın ki galatasaray'ın böyle bütçelerinin olmadığını bildiğimize göre iki pasör gibi bir ihtimal ortada yok. ee takımın da gayet net bir pasör stoperi (maicon) olduğuna göre, bu pasör stoper ligteki diğer rakiplerine kıyasla çok daha verimli, çok daha yüksek performanslıyken diğer stoperin yani serdar aziz'in pasörlüğünü tartışmanın anlamı var mı?

    daha önce şöyle bir detaydan bahsetmiştim:

    -skertel
    15. hafta: 2 hücum pas, 0 isabet
    16. hafta: 7 hücum pas, 4 isabet
    18. hafta: 8 hücum pas, 2 isabet

    -roman neustadter
    15. hafta: 9 hücum pas, 7 isabet
    16. hafta: 4 hücum pas, 2 isabet
    18. hafta: 11 hücum pas, 7 isabet
    19. hafta: 6 hücum pas, 2 isabet
    20. hafta: 8 hücum pası, 4 isabet

    -ve maicon
    15. hafta: 9 hücum pas, 6 isabet
    17. hafta: 14 hücum pas, 7 isabet
    19. hafta: 20 hücum pas, 11 isabet
    20. hafta: 14 hücum pas, 8 isabet

    yukarıda da görüldüğü üzere maicon'un hücum pası katkıları zaten gayet iyi seviyede. hatta şöyle ki neredeyse tek başına rakip takımların iki stoperinin toplamından da fazla hücum pası veriyor. dolayısıyla takımımızın hücum pas gibi bir zafiyeti hiçbir zaman olmadı. bizim esas sorunumuz top dolaşımını yeterince uzun tutamamamız neticesinde özellikle deplasmanlarda gelgitli bir oyuna neden olmamız, aksiyon süremizi uzatamamamızdı.

    top dolaşımımızı uzatmanın yolu da serdar'ın pas kalitesinden -hücum pası anlamında değil tercihsel bir kalite- geçiyor. oyunun hazırlık evresinde veyahut seken toplarda merkez yay civarı savunma paslarını doğru dolaştırdığımız taktirde top bizde kalıyor ki 23 şubat 2018 galatasaray bursaspor maçında bunu gerçekten harika yaptık. işte serdar'ın kıstası budur, hücum pası elbette verebiliyorsa verecek ancak esas olarak her şeyden önce bu dolaşıma yardımcı olup toplu süremizi uzatmalı. (bahsettiğim bölge geniş taralı alan: https://i.hizliresim.com/76aa2a.png )

    antrparantez 23 şubat 2018 galatasaray bursaspor maçında top dolaşımını iyi yapmamızın en önemli iki unsuru da şunlardı:

    1) serdar aziz'in yeri geldiğinde dikine yeri geldiğinde geriye olmak üzere çok doğru pas tercihlerinde bulunarak topu kaybetmeden takımımızda kalmasını sağlaması. (serdar bizim takımın en çok topla buluşan isimlerinden biri olduğu için onun pas tercihleri doğal olarak önemli bir etken, buna saha konumunun dolaşımdaki önemi de eklenince ortaya bu çıkıyor)
    2) belhanda- donk- selçuk üçlüsünün yay civarını lateralde iyi parsellemesi.

    yani adam toplu oyuna son derece faydalı oynadı bu karşılaşmada. üstelik çok beğendiğim maicon pas isabetinde kendi adına sezonun en kötü maçlarından birini geçirmişken serdar'ı maicon olamamakla suçlamak, ona hücum pası yeteneği üzerinden galatasaray seviyesinde değil demek mantıklı değil diye düşünüyorum.

    ve takımda gomis, rodrigues ve belhanda ile beraber en çok övülmesi, en çok güven duyulması gereken isimlerden biri olduğu halde serdar'ı savunmak zorunda kalmaktan, şu şu şu nedenle diyerek bir şeyleri göstermeye çalışmaktan da kendi adıma utanıyorum...
App Store'dan indirin Google Play'den alın