• 18721
    2017-2018 sezonunda ligde 22 maç sonunda;
    santraforu gomis 17 gol 4 asist
    kanat oyuncusu feghouli 5 gol 4 asist
    diğer kanat oyuncusu rodrigues 4 gol 7 asist
    10 numarası belhanda 2 gol 7 asist
    orta sahası tolga 6 gol
    stoperi maicon 5 gol atmıştır.
    diğer gol ve asist yapan futbolcularımızı bilerek yazmadım.
    neredeyse sıfırdan kurulan bir takım için bence bunlar gayet güzel istatistiklerdir. bana göre takımın temel 3 sıkıntısı var.
    1- duran top hastalığı hepimizin malumu artık. eğer duran top savunmamız biraz vasat üstü olsaydı, bugün 5-6 puan fark ile lider durumda olurduk. ve bu durum artık kronik bir hal almaya başladı, ki zaten 2. madde de söyleyeceğim durum ile benzerlik gösteriyor.
    2- takımımız çok kırılgan bir yapıya sahip, özellikle deplasman maçlarında... ve ne yazık ki bu durumda duran top hastalığı gibi kronik bir hastalık olmaya başladı. kasımpaşa ile oynarken bile reaksiyon verememeye başladık. hoca da söyledi "bir deplasman fobisi var galiba. bizden önce oluşan, bizden sonra da devam eden. bunu halledeceğiz, halledeceğiz de ne zaman halledeceğiz bilmiyorum. bu sene geçti artık, önümüzdeki sezonlar artık..." bence bu durum biraz da saha içindeki oyuncu yapısından kaynaklanıyor. misal kendi sahamızda futbolcular hakeme baskı kuramıyor.
    3- her ne kadar tolga ciğerci skor olarak katkı verse de, ligin ilk yarısında da gördük ki orta saha ikilimiz oyuna yeterince katılamadılar. bunda tudor'un oyun anlayışının da etkili olduğunu söyleyebilirim.
    tabii bu 3 temel sıkıntının yanında bir de hakem faktörü var, o aslında takım ile ilgili değil daha çok kulüp ile alakalı bir durum.
    yani herkes kadar mağlubiyetlere üzülüyorum ama takımın yapısını ve sahamızda oynadığımız göze hoş gelen futbolu düşününce gelecek adına çok umutlanıyorum. evet şimdilik yukarda yazdığım sıkıntılarımız var ama bunlar çözümsüz değil. eğer ffp olayı yüzünden oyuncu satmak zorunda kalmazsak ( açıkcası bu konuda biraz karamsarım) 3-4 iyi takviye ile bence 2018-2019 sezonunda çok daha iyi olacağız. evet şampiyonluğu çok çok istiyorum, evet çok fazla da ihtiyacımız var ama realist bakacak olursak, şampiyonlar ligine katılmak da bu yeni kurulan takım için başarısızlık sayılmamalıdır. evet galatasaray için ikincilik asla başarı değildir ama 2018-2019 sezonunda şampiyonlar ligine ön elemeden katılmak da, eskisi kadar zor değildir. o yüzden bu yeni takıma sonuna kadar destek olmalıyız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın