• 7
    zor o i$. periscope ilk çiktiginda, yani meerkat henüz kendini piyasadan çekmeden önce, 2015 usopen'da güvenlik görevlileri telif haklari nedeni ile cep telefonlarindan meerkat veya periscope üzerinden yayin yapan herkesi di$ari çikarmaya çali$mi$lardir. ancak bu münferit bir hadise olarak tarihin tozlu sayfalarina kari$ip, unutulup gitmi$tir.

    benim periscope ile tan$mam 2016, hatta tam tarih vereyim 15 temmuz 2016'ya tekabul ediyor. o gece kayinpederlerde oturup çay içiyoduk, birden bir hareketlilik olunca darbe oluyor dedi kayinpeder, tv'lerden yayin alamayinca twitter'a yönelmi$, periscope linkini görünce bu ne la dememle birlikte birden kendimi köprüde canli yayinda bulmu$tum. bir kaç ay sonra, dur lan bakiyim bunlar maç yayini da yapar kesin deyip, birden kendimi burda bulmu$tum (bkz: periscope/@loewenherz).

    velhasili kelam yazildigi gibi o ülkede bir diktatör yoksa zor o i$ anacigim. bence beinsports, skysports gibi $irketler $imdiden farkli arayi$lara yönelsinler. bu i$ onlari a$ar.

    ha, genel olarak umuma açik yerlerde cep telefonu kullaniminin azaltilmasi taraftariyim. yemek gelir, $ak fotografini çeker, falancayla falan yerde bunu yiyoruz. x yere tatile gider, $ak foto, $ak posting. hatta postingler tatil yerine gitmeden daha evden çikarken ba$lar.

    inanin nefret ediyorum sürekli yedigi her haltin fotografini çekip sosyal medyada payla$an insanlardan.

    $ahsen sosyal medyayi sadece haber almak için kullaniyorum (whatsapp'i ileti$im için). bu konuda söyleyeceklerim bu kadar hakim bey.
App Store'dan indirin Google Play'den alın