• 18615
    badou gittikten sonra ikili orta saha oynaması intihar olan takım. bunu 4 şubat 2018 sivasspor galatasaray maçında herkes gördü, umarım teknik heyet de görmüştür. fatih hocama güveniyorum bu konuda. zira donk da, selçuk da badou gibi dinamik adamlar değiller. fernando kadar kaliteli ve pozisyon bilgisine sahip orta sahamız da maalesef hiç yok ne selçuk, ne tolga ne de donk pozisyon bilgisi olarak fernando'nun yanına yaklaşamazlar. tolga ciğerci bu üçlüde dinamik olan ama bu sefer de ofansif orta saha olarak oynayan feghouli'nin defansa hiç katkısı olmadığı için onun dinamizmi yetmiyor.

    bu takımın yapması gereken, donk da oynasa selçuk da oynasa 1 ön libero, 2 sekiz numaralı sistemdir. illa ki 4-2-3-1 oynayacaksak 10 numarada dinamik olan belhanda'yı kullanmalıyız. garry sola, fegholi sağa geçer bu sistemde ve garry de solda nagatomo'ya katkıda bulunur.

    bunu görmek için guardiola falan olmaya gerek yok. bu takım içinde donk ya da selçuk'un olduğu herhangi bir dizilişte 2 orta sahayla oynayamaz, oynasa da yukarıda belirttiğim gibi belhanda'nın sahada olması şarttır. feghouli'nin hücum yönünden böylece daha iyi faydalanabiliriz. diğer türlü rakibe orta saha üstünlüğünü verirseniz ne yazık ki kazanmak çok zor oluyor. bu sene kaybettiğimiz her maçta aynı sorunu yaşadık.

    tekrar ediyorum, benim gördüğüm bu detayı teknik heyet de görmüştür umarım. çünkü fernando gelene kadar, geldikten sonra form tutana kadar biz bu oyuncularla oynamak zorundayız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın