• 18622
    https://tr.surveymonkey.com/r/GSSozluk0001

    çoğunuzun malumu, dün sabah saatlerinde yukarıdaki anket çalışmasına giriştim. sonuçları hangi sayfada analiz etmenin uygun olduğu konusunda moderasyon'un verdiği geri bildirimi takiben, analizi bu başlık altında paylaşıyorum. öncelikle şunu söyleyeyim, analizde % şu kadar kişi şunu, % şu kadar bunu demiş kısmını mümkün olduğunca pas geçeceğim zira yeni nesil araştırmalarda kısa ve öz analizler moda. yani araştırma müşterisi diyor ki, "birader bana yerel seçim sonuçları gibi vıcık vıcık sayılar gönderme, bu sayılar ne demek, direkt onu anlat, işim gücüm var.". adamları haklı bulduğum için, ben de mini algı araştırmamızdan çıkan en çarpıcı ve analize değer sonuçları paylaşacağım sadece. burada yazılanlar dışında merak ettikleriniz var ise, özelden sorabilirsiniz.

    analize sondan başlayayım. dün en çok soru ve geri bildirimi sneijder vs hagi sorusuna ilişkin aldım. hepimizin tahmin edeceği üzere hagi'nin sneijder'den oyunculuk açısından, galatasaray kariyerleri düşünüldüğünde üstün görüldüğü konusunda sözlük ahalisinde bir konsensüs var. ancak, sneijder'i hagi'ye denk veya hagi'den üstün görenlerin araştırma içerisindeki toplam sayısı da, istastiğin sihirli sayısı 30'un, yani anlamlılık ifade edecek seviyenin üzerinde. bu yüzden bu detaya ilişkin biraz ahkam kesebiliriz, naçizane. öncelikle, özelden aldığım geri bildirimlerde en çok merak edilen şeyin gerçeği yansıtmadığını söylemek isterim, yani, sneijder'i hagi'ye denk ya da üstün gören kişiler (bu gruba sneijderci diyeceğim.), yaş detayında toplam gruptan ayrışmıyor. hatta, bu ekibin yaş ortalaması küsüratına kadar benzer. buradan hareketle şunu söyleyebiliyoruz; sneijderci olmanın yaşı yok! :) neden böyle diyorum, çünkü hagi 10 numara özelinde galatasaray taraftarının kahir ekseriyetinde bir çıtayı temsil ediyor, sneijder'i bu çıtaya hizalı veya yukarısında görenler yaş detayında farklılaşmıyor. ancak şöyle bir fark var. sneijderci arkadaşlar içerisinde belhanda'yı galatasaray dengi veya üzeri seviyesinde görenlerin oranı hatrı sayılır seviyede daha fazla. buradan şu çıkarılabilir, sneijderciler hagi'yi zirve olarak görenlere göre belhanda konusunda belki bir tık daha toleranslı.

    bir diğer ilginç sonuç ise belhanda'yı galatasaray veya dengi bir seviyede düzenli oynayabileceğini düşünenler içerisinde. malum bu gruba aynı zamanda, söz konusu seviyenin hangisi olduğunu soruyoruz. bu grup büyük ağırlıkla belhanda'yı ingiltere, ispanya gibi a+ liglerin istikrarlı bir şekilde şampiyonlar ligi vizesine oynayan takımları ve hatta şampiyonlar ligi'nde düzenli olarak çeyrek final gören takımlar seviyesinde oynayabilecek bir oyuncu olarak görüyor. bu çarpıcı sonuç aslında galatasaray sözlük ahalisinin galatasaray markasını uluslararası alanda nam salmış futbol turnuvalarında yakıştırdığı seviyenin yüksekliğini gösteriyor. bu da aslında iletişim faaliyetlerinde galatasaray markasını yönetenler kitlesiyle aynı frekansta yer alabilmek için hangi söylem düzeyini tutturmalı, hedefi ne olarak belirlemeli sorusunun cevabını net olarak veriyor.

    en çarpıcı sonuçlar böyle, herkese verdiği destekten ötürü tekrar tekrar teşekkür ediyorum! belirtmiş olduğum üzere, bu araştırma özelinde sorusu olan, ya da geri bildirim vermek isteyen varsa özelden bana ulaşmanızı can-ı gönülden isterim, ki bence birlikte çok daha güzel işler çıkarabiliriz diye düşünüyorum. saygılar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın