resim
Néstor Fernando Muslera Micol
Takım:Galatasaray
Mevki:Kaleci
Yaş:37
Boy:1.90
Uyruk:Uruguay
  • 7501
    öncelikle 4 şubat 2018 sivasspor galatasaray maçında nagatomo'nun muslera'ya verdiği pas hatalıydı. kaleciye verilen paslar, kaleci topa değemese dahi kaleye girmeyecek şekilde verilir. nagatomo kaleye doğru giden bir pas verdi ve muslera'yı zor durumda bıraktı.

    muslera'ya ters bir pas geliyor ve muslera kone tarafından pres altında. muslera değil hiçbir kaleci o topu ayağının içiyle kontrol etmezdi çünkü rakip yatarak müdahaleyle topu senden çalabilir. ayrıca rakip zaten senin solunda oyunu sıkıştırmış ve sol bekin sana oynamak zorunda kalmış. topu ayak içiyle soluna doğru kontrol etsen kime pas atacaksın? bu durumda yapabileceği iki şey vardı:
    1- topa abanıp gelişigüzel dikmek (top %90 rakibe geçer)
    2- topu boşta olan sağ kenara doğru açarak kontrol etmek, sonra da boştaki birine pas vermek

    muslera bir anadolu takımı kalecisi gibi topu dikmek istemedi ve pres yapan oyuncunun gelemeyeceği yöne doğru kontrol etmeye çalıştı. ama top bozuk zemin sebebiyle tam önünde sekince kontrol edemedi, top kornere gitti.

    muslera'nın duran top zaafiyeti elbette ciddi bir sorun ama herife yanlış pas atılıyor, tam kontrol edeceği esnada top bozuk zeminde 20 cm sekiyor. burada muslera'nın bir suçu yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın