resim
Papa Alioune Ndiaye
Takım:Pendikspor
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:33
Boy:1.80
Uyruk:Senegal
  • 1609
    (bkz: #2338639)

    galatasaray oyuncunun transferinin hukuka uygun olduğu ve bildirimin de buna göre yapıldığı konusunda kap'a açıklamada bulunmuş. benim anladığım yakında dursun aydın özbek hisseler üzerine koydurduğu tedbiri kaldırır.

    öte yandan oyuncunun satılmasına karşı değilim. hele 15 milyon eu üzeri bir rakama alıcısı varsa. fakat alternatifi alınmadan satılmasına çok karşıyım. biri bana tolga'nın kalan 15 maç sakatlanmayacağının garantisini verseydi satılmasını da dert etmezdim. çünkü bence tolga ndiaye'den iyi futbolcu...

    ndiaye ilk alındığı gün de yazdım fizik gücü muazzam, buna mukabil oyun organize edebilme ve pas yapabilme kabilyeti düşük bir oyuncu. ama topla driplingleri, ikiye birleri ve pozisyon sonlandırmaları da gayet iyi yapar. özellikle orta sahada oyunu tek futbolcu üzerine kurgulamış takımlara karşı birebir. örnek veriyorum başakşehir karşısında oynatırsın ofansif orta saha, ama bir yandan da emre belözoğlu'nun başına sararsın oyuncuyu, hem emre'yi etkisiz hale getirir, hem de kapacağı toplarla direkt pozisyona gider.

    malesef bizde böyle bir oyun anlayışı hiç olmadı. tudor 45 türlü taktik denemesine rağmen sezon başında uyguladığı sistem dışında doğruyu hiç bulamadı.

    velhasıl son anlarda transferi yatsa çok mutlu olurum. çünkü orta saha rotasyonumuz açıkca sıkıntılı şu haliyle.
    ayrıca bilemiyorum transferine izin vermeye mecbur muyuz? çünkü ödenmeyen borçlar futbolcuya sözleşmeyi fesih kozunu veriyor. ama sezon sonunda, özellikle de dünya kupasından sonra ndiaye'yi belki de 25 milyon eu bandında bir fiyata satabilirdik.
App Store'dan indirin Google Play'den alın