• 29444
    9 ocak 2018 ünal aysal'ın trt spor'da yapılan açıklamalarının tüm basın tarafından görmezden gelinen, üstü örtülü şekilde sansürlenen kısmı. uefa'dan yenilen ceza ve dursun aydın özbek effect ile ilgili.

    https://youtu.be/Ltm1bTnlRQI?t=4455

    link ölürse diye 3 aşağı 5 yukarı açıklamaları yazıya döktüm. şu şekilde;

    --- alıntı ---

    mağzacılık a.ş'yi yaklaşık 60 milyon eu'ya sportif a.ş'den aldık kulübe sattık. uefa bizi 2 kere denetledi hayır demedi. spk denetledi tamam dedi. ben %50.1'ini sattım. yani bir şirketten bir şirkete devrettik. çünkü kur farklarından ve faizlerden dolayı sportif aş'de biriken borçlar nedeniyle uefa'dan bir ceza gelme olasılığı çok yüksekti. dursun bey geldikten sonra bu satışı iptal etti ve bizim hesaplarımızda 50 milyon eu'luk bir zarar oluştu. ben kendisini aradım bu bir intihardır dedim.bunun neticesi son derece galatasaray için kötü olur, biz sırf böyle bir tehlikeyi önlemek için yaptık dedim. kendisi bana döndü. hayır uefa bana bunu kabul etmeyeceğini bana söyledi dedi. ben de ertesi gün uefa'daki dostlarımı aradım. haberimiz yok böyle bir şeyden, bizim böyle bir şeye itirazımız yok dediler. galatasaray ondan 1-2 ay sonra pat dedi 1 senelik cezayı yedi. bunu kime isterlerse sorsunlar. şimdi duyuyorum ki bizim iptal edilen aynı işlemi kulüp hazırlanıyor yapmaya. bu bir muammadır. madem ki uefa itiraz etmişti neden şimdi aynı işlem yapılıyor. bu gün neden itiraz etmiyor.

    yarsuvat hoca da benden sonra aynısına devam etti. yarısını ben yaptım, yarısını o yaptı. şimdiki başkan geldikten sonra hepsini iptal etti. uefa'dan ceza yedik, 1 sene dışarıda kaldık. sicilimize geçti. şimdi tekrar yapıyorlar. en azından şimdi yapsınlar. çünkü yapılması gereken bir şey.

    --- alıntı ---

    zaten bundan sonra 5 sene üstüste zararın tehlikelerinden üstü örtülü şekilde bahsedildi. nedir bu tehlikeler? sportif aş üzerindeki imtiyazlı hisseleri kaybetme... bu hakikaten yıkım olur. ve tabi başka tehlikeler de var. mesela diğer hisse sahiplerinin de genel kurullarda oy kullanabilmesi gibi. böylece üye olmayan hisse sahipleri de fenerbahçeli olsun, beşiktaşlı olsun galatasaray başkan seçimlerinde oy kullanabilecek. ve hatta şöyle düşünelim. hisselerin %40'ını ele geçiren bir kişinin oyu da bu değerde olacak. yani %51'i kulüpte tuttun tamam da değil mevzu...
App Store'dan indirin Google Play'den alın