resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:Panathinaikos
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 14258
    ''aslolan galatasaray''.. sevenlerinin değil ama müritlerinin,fatih terim'in gelişine tereddütle bakanları ikna etmekte kullandıkları sihirli sözcük. oysa bu tereddüte sahip kişilerin sorunu, ''aslolan galatasaray''la değil,''aslolan fatih terim'' zihniyetindeki sizler. tıpkı şeyhine tapan müritleri gibi fatih terim gittiğinden beri,ondan olmayan,ona benzemeyen herkesin başarısız olması için duacı olan,ortada bir başarı ihtimali belirdiğinde ise türlü absürt eleştirilerle saldıran müritler. fatih terim'i galatasaray'dan çok seven bu kitlenin motivasyonu hiç değişmiyor. aynı arkadaşların tüm bu dönemde yalnızca hamza'yı benimsemesi süpriz değil elbet. fatih terim'e değen,fatih terim'den gelen her ''şey'' gibi o da sevilip,kollanmalıydı öyle de oldu. ah hamza.. gerçekten teknik direktör hamza hamzaoğlu'nu sevdiklerini sanmıştın dimi?

    içimdekileri kusmak iyi geldi,bazı arkadaşların tüm şu ''aslolan galatasaray'' ikiyüzlülüğü katlanılır gibi değildi. şimdi gelişine karşı olmadığım yeni teknik direktörümüz hakkında iki kelam edeyim ,orta vade için çok iyi tercih;

    -birincisi fatih hoca'nın en beğendiğim yönlerinden biri oyunun kendisine karşı romantik kalmayışı. özellikle de yabancı sınırının bu kadar gevşediği bir ortamda fatih hoca,yerli futbolcu fetişizmi yapmadan kim daha formdaysa formayı ona verecektir,verir. bu ona geçmiş dönemlerinde sahip olmadığı bir ayrıcalık verecek ve ben hocanın bu silahı ligdeki diğer hocalardan farklı olarak çok efektif kullanacağını düşünüyorum.

    -ikincisi,belhanda,feghouli,maicon,ndiaye ve gomis gibi duygusal yönü ağır basan ve bazıları beklentilerin altında bu oyuncuların tamamının performansı hocanın gelişiyle bir,iki kademe yukarı çıkacaktır. fatih terim oyuncularından birer asker yaratmayı seven bir adam ve isveçli johan'ı bile ikna edebilen bir adam, senegalli papa'yı veya cezayirli yunus'u ikna etmekte pek zorlanmayacaktır. bu oyuncuların en azından oyun odaklarında dramatik bir artış olacağını hep beraber göreceğiz.

    -üçüncü olarak hocanın saha dışı genel tavrıyla ilgili süregelen o kötü repütasyon.. ama fatih terim,15 yıl önceki fatih terim değil. hocanın üçüncü dönemiyle birlikte sinirli,dayakçı bir babadan,tonton bir dedeye dönüşüne sahit olmuştuk.;evet malum mersin maçındaki tavırları akla takılabilr ama o dönem tüpçü'nün hakemlerinin hocanın üzerine nasıl oynadığı unutmuş değiliz. etna yanardağı bile olsanız o içinizdeki volkanı zapt edemeyebiliyorsunuz. dünkü basın toplantısı da yine karşımızda olabildiğince soğukkanlı bir fatih terim olacağını gösterdi ki,bu çok iyi bir işaret. fenerbahçelilerin elinden çıkma saçma sapan flood'lara kanmadan,hocanın bu yeni tavrını adil bir şekilde değerlendirip,hakkını vermek lazım.

    şunu gördük ki fatih terim'siz galatasaray o kadar da büyük bir takım değil. bu şaşırtıcı değil,bu çağda bir avuç liseli dedenin yegane karar mekanizmasında oturduğu hiç bir organizasyon ''en büyük'' olamaz. diğer taraftan dursun özbek'le geçirilecek bir 3 yıl daha,galatasaray'ı orta vadede üçüncü büyüklüğe itebilirdi,işte fatih terim tam da bu aşamada kendi kariyerini de riske atarak hem kendisi hem de galatasaray için çok kritik bir imza attı. açık söyleyeyim bu sezon bir şampiyonluk beklemiyorum,nedenlerini tek tek sayarak yazıyı daha da uzatmayayım. ama 2018 yazıyıla birlikte,mevcut takımın iskeleti korunarak yapılacak iyi hamlelerle yeni bir şampiyonluk serisi yakalamamız çok hayati. şansımız bol olsun hocam,hepimizin ihtiyacı olacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın