resim
Burak Elmas
Görev:Başkan
Takım:-
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 42
    kendisinin adaylığı gayet olumludur. kimlerin desteklediği kısa sürede belli olacaktır, seçimin gidişatı hakkında bir iki gün içinde daha fazla bilgiye sahip olacağız.

    twitter'da genç diyebileceğimiz üyeler ve yine bazı sosyal medyada ve genel kurulda aktif çalışan üyeler de teker teker kendisinin safında yer almaya başladı, çok güzel bir görüntü.

    lakin, hoyiavteboi'nin kestirip atmasına katılmasam da kendisi hakkında temel olarak belirttiği fikir bende de bazı soru işaretleri uyandırmıyor değil. genelde eleştiri sıklığı yüksek bir yazar olduğu için, bazı haklı endişeler arada kaynıyor.

    kendisi gdv investments (godiva'yı barındıran yıldız holding kuruluşu) ceo'sudur. bu göreve gelmeden önce yıldız holding bünyesinde bileğinin hakkı ile belli ki yüksele yüksele gelmiş. internet araştırmalarında da kolayca bulabilirsiniz o dönemin haberlerinin, yıldız holding'in godiva'yı alım sürecinde murat ülker'in hakkını teslim ettiği üç isimden de biri. böyle büyük satın alımlar her babayiğidin harcı değildir, aile geçmişi gıda ve diğer tüketim malları dağıtım ağı tecrübesi olsa da, kişi kendi başarılı olmadan sırf aile geçmişi ile bu tarz işlerin altından kalkamaz.

    ben yanılıyor olabilirim ama, herhalde kendisinin yıldız holding ile tanışmasında aile şirketleri olan 2001 krizinden sonra hakkında iflas kararı verilen sezginler holding (yüzlerce milyon ciro yapan bir grup zamanının) ailesinden olmasının bir etkisi olmuştur. yanlış bilmiyorsam kendisinin aile şirketleri ile alakası iflastan önce resmi olarak bitmiştir, iflas olunca gitmiş diye bir durum yok.

    almış olduğu tüm görevleri layığı ile hatta fazlası ile yapan başarılı bir adam olduğuna dair benim zerre şüphem yok. lakin gördüğüm kadarı ile murat ülker'e bir ahde vefa olmaması durumu bence yok, ki olması da çok normal, ben olmasa kişiden şüphe ederim. yine anladığım kadarı ile burak elmas bu adaylık için godiva'dan ayrılacak, bu büyük bir fedakarlıktır, bunu da not düşelim, ama yapılması da elzem olan bir fedakarlıktır.

    denilebilir ki ahde vefa olsa ne olur murat ülker'e. benim idealimdeki ülke olsa burası hiç bir şey olmaz. burası orta doğu, isviçre değil. insanlar (burak elmas'ı kastetmiyorum, başkaları) böyle şeyleri suistimal edebilir, kendisinin başkanlığı ile ilgili tek endişem budur. murat ülker'in şikeci camiada resmi bir görevi olmasa da resmi bir ortamda, ya da galatasaray için müspet/menfi unsurların tartışıldığı bir platformda, diyelim baş şikecinin de olduğu bir ortamda "sayın başkanım" yerine "burak" demesi dünyada hiç bir fark teşkil etmeyecekken, bu ülkede edebilir. karşıdaki camia öyle alçak seviyede ve pislik dünyasının çekirdeği bir camia ki, suistimal etmek için elinden geleni ardına koymayacaktır. murat ülker yapmasa, baş şikeci ve yavruları bundan nemalanmaya çalışacaktır.

    ben böyle olur diye kendisinin adaylığına karşı değilim yanlış anlaşılmasın, hatta ve hatta kulübü profesyoneller yönetsin diyorsak, işte şans da ayağımıza geldi. kulübe üye olsaydım oyum tereddütsüz kendisine olurdu. profesyonellerin böyle orta doğulu ülkelerde nasıl zorlandığı malumunuz, ana muhalefet liderine "genel müdür" diye hitap ediyor bir kesim. ha bizi bağlamaz, yapanın seviyesini gösterir.

    dilerim, layığı ile görevini yapması için seçilir, camiaya bazı zamanlarda inancım azalsa da kendisinin saygınlığını tartışma konusu yaptırtmayacak olan da yine camia ve bizlerdir.

    mustafa cengiz de takip edebildiğim kadarı ile kıymetli bir aday dilerim üzerimizdeki tahakkümü kırmak için yeterli çabayı gösterirler. şam şeytanının arkasında kimlerin olduğunu biliyoruz, yeni başkan kim olursa olsun, kindar birileri bize önümüzdeki günleri zehir edecek bundan da şüphem yok, zor günler bizi bekliyor. burada burak elmas'ın profesyonel olması, patron olmaması büyük avantajdır.

    kendisine kalpten ve can-ı gönülden başarı dileklerimi tekrar iletiyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın