resim
Igor Tudor
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:46
Uyruk:Hırvatistan
  • 5212
    dursun özbek fatih terim'i getirmek, fatih terim de galatasaray'ı çalıştırmak istiyor. igor tudor, taraftarın kendisinin yerine fatih terim'i istediğini biliyor. maç içinde geriye olduğumuz her anda kendisini istifaya, imparatoru tahtına davet eden tezahüratların olacağının farkında. ancak dursun özbek, igor tudor'u takım liderken kovup ileride olası bir başarısızlığın sorumluluğunu almak istemiyor. fatih terim ise babasının rahatsızlığı nedeniyle sık sık adana'ya gitmek zorunda ve hazır değil. kendisini tanıdığımız kadarıyla da lig devam ederken apar topar gelmek yerine ekibini toplayıp, hazırlıklarını yaptıktan sonra florya'nın kontrolünü ligin devre arasında almayı tercih eder. ve doğal olarak, takımın başında bir teknik direktör varken gelmek yerine teknik direktörü ayrılmış ve kendisine ihtiyaç duyulan bir takıma gelmeyi istiyor.

    şimdi parçaları birleştirelim. fatih terim galatasaray'a görüşüyor haberleri çıktığı sırada dursun özbek florya'ya çıkarma yapıp igor tudor'la görüşüyor. cenk ergün, basına igor tudor aleyhinde demeçler veriyor. ardından ilk maçın* sonunda, igor tudor basını karşısına alıp sanki orada dursun özbek varmış gibi tartışıyor*. halen görevinin başında ama sanki kovulmuş gibi kendisini savunuyor. belki de henüz kovulmamış ama ligin devre arasında ayrılması istenmiştir. belki de lider olduğu için, taraftarı onu kovmaya ikna etmek için basına karalama haber yazmaları için talimat verilmiştir. gomis'in gol sevincine karışmış, elinde çorapla gezmiş, florya'nın havuzlarına işemiş. yeter ki gittikten sonra kimsenin aklı tudor'da kalmasın. daha sonrasında ise fatih terim başka takımlarla görüşüyor, bosna milli takımı'nın başına geçecekmiş gibi haberler çıkıyor, adeta fatih terim'in galatasaray'la anlaşmadığına bizi ikna etmek için.

    biz de sanıyoruz ki, futbolcular igor tudor'u sevmiyor. hayır, futbolcular igor tudor'un bozuk ruh halinden memnun değil. teknik direktör işine konsantre olamıyor, basınla kavga ediyor, yöneticiler florya'ya geliyor, sürekli bir belirsizlik ve gerginlik var. kaybedilecek puanın teknik direktörü işinden edeciğini herkes biliyor. akhisar maçına* da bu psikolojiyle başlayıp ilk yarıyı mağlup bitiriyorlar. kim bilir, belki de igor tudor aralık sonunda ayrılacağını futbolculara maçın devre arasında açıklamış ve takımın takımın ikinci yarıda reaksiyon vermesine neden olmuştur. okan buruk'un maç sonrasında yaptığı açıklamaları ise bir de bu açıdan tekrar düşünün, neden ikinci yarı sürekli igor tudor'u tahrik edip maçtan sonra da herkese onun galatasaray'a yakışmayan ikinci sınıf bir teknik direktör olduğunu ilan etmek istedi acaba.

    bu hafta igor tudor'un eşyalarını toplayıp ailesini ülkesine yollaması ve florya'ya taşınması ise yakın zamanda galatasaray'dan ayrılacağını artık açık bir şekilde gösteriyor. kalan maçları kazanıp ligin ilk yarısını lider bitirerek başarısız olduğu için kovulmadığını, başka faktörler nedeniyle ayrılmak zorunda kaldığını kanıtlamak isteyecek. belki bu birkaç aylık sürede kendisine yeni bir takım bulabilir ama bence bir süre dinlenip bu zor zamanları unutması kendisi için daha faydalı olur. bize de göztepe maçında kendisine veda etmek düşüyor. gelecekte iyi bir teknik direktör olacağından eminim, umarım gittiği yerde daha şanslı ve başarılı olur.

    (bkz: #2288380)
    ''fatih terim galatasaray’a gelmek isterse kovulur''
App Store'dan indirin Google Play'den alın