resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:Panathinaikos
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 13803
    (bkz: #2294210)

    fatih terim hakkında sözlükte yapılmış anket var. sözlükte fatih terim gelsin diyenler %73. üstelik yüzü aşkın yazar oy kullanmış ki sözlük için iyi bir katılım sayılır.

    taraftar bazında bu oran %90'ı aşar bundan eminim. ancak genel kurul üyeleri arasında bu oranın %60, divan üyeleri arasında %50 civarı olduğunu düşünüyorum.

    önemli olan fatih terim değil. galatasaray'a, genetiğine uygun futbol oynatacak bir teknik adam.

    bendeniz daha önce de yazdım; td olarak değil, başkan olarak gelmesi gerektiğini düşünüyorum. seçimlere girerse kazanacağına inanıyorum. seçimi kazanmak için yanına sadece ali dürüst ve abdürrahim albayrak'ı alması yeterli olur.

    terim'in galatasaray'a başkan olması, türkiye'de bir ilk olur. kuracağı iyi bir ekip ile galatasaray'ı uçurabilir. çünkü devir futbolcu seçme, parlatma, başarı ve para kazanma devri. iyi futbolcuyu bulmak yetmiyor, onu geliştirme, cilalama, üst seviyelere çıkarma, futbolcular arasında, teknik heyet seçiminde ve teknik heyet ile futbolcular arasında uyumu sağlayıp olağanüstü başarılar elde etme ancak kulübü sahiplenecek futbolu bilen bir başkan ve ekibi ile mümkün. bunlar iş adamlarının yapabileceği şeyler değil. işadamları başkalarının aklı ile hareket ederler ve bir yerlerde hep falso verirler. çünkü kendi fikirleri olmaz/olamaz.

    çok uzatmayayım, türkiye'de başarının yolu, futbolu çok iyi bilen, futbol dünyasını çok iyi bilen, kulübü kendinden fazla benimseyecek futboldan gelme başkan ve ekibinin işbaşına gelmesinden geçiyor. buna türkiye'de en layık kişi fatih terim'dir. galatasaray kongre üyeleri de buna destek verecek moddadırlar ve galatasaray bir ilki daha gerçekleştirecek kulüptür.

    yalnız, terim'in biri mali konuları, diğeri hukuki konuları yürütecek çok iyi iki ekip kurması, kendisinin de daha sakin ve itidalli olması gerekir ki bunu da yapabilecek vizyona sahiptir.

    bu yola gidilirse galatasaray'ın en fazla beş yıl içinde büyük başarılar kazanacağına ve borçlarını dahi büyük ölçüde kapatacağına inanıyorum. (riva ve florya da artısı olacaktır)
App Store'dan indirin Google Play'den alın