• 16
    tudor ile devam dedi vasatlar kralı* ona haydi eyvallah. madem tudor ile devam ediyoruz tudorvari bir acil durum planı yapacağım. madem bu adam her maç football manager oynar gibi kadro yapıyor ben de kendi fantezimi yapacağım.
    kalede her şeye rağmen muslera başlar. sağ bekte denayer orta ikilide ise maicon ve serdar görev alır. solda da linnes.
    orta saha için kart cezalarını da dikkate alırsak iki sistem ideal gözüküyor. mancini baklavası
    ön libero: fernando
    merkez orta sahalar: n'diaye-selçuk
    forvet arkası: belhanda(feghouli)
    zaten malatya zayıf bir takım orta sahada bu ekiple yorulmadan topu ayakta tutarız ve göbek hücumları kusursuza yakın olur şayet kanatta sıkıntı yaşanabilir. ilk yarıdaki gidişata göre forvetlerden birini çıkartıp( yüzde doksan sinan) rodrigues'i oyuna almak gerekebilir. onun dışında da selçuk-feghouli(belhanda) değişikliği yapılır.
    forvet hattı: sinan-eren
    sinan'ın karakterini beğenmesem de eren ile uyum sağlayacağını düşünüyorum. gerçi eren de ruh gibi geziyor sahada ama dev gibi bir santrforun da iki stoperin arasında tek kalması rezalet senaryoları aklıma getirmiyor değil.
    ikinci sistem rijkaard 4-3-3'ü
    orta sahada belhanda-ndiaye-fernando'ya güveniriz. geçen maçta da gördük ki n'diaye ve fernando'nun hücum gücü görece kolay maçlarda elzem. yani bu adamları 3.bölgeden uzaklaştırmak intiharla eş değer. belhanda ise yokluktan yazdığım bir eleman şayet her arap topçusu gibi gazla çalışan bir yanı da yok değil. hırslı olursa yeteneği balon değil zeplin oluyor. :)
    forvet hattı: rodrigues-eren-feghouli
    eren'in arkası dönük aldığı toplara trainer koşusu yapabilecek seviyede iki kanat oyuncusu var. eren gol atamasa bile bu iki adamı fiziksel avantajıyla besleyebilir.
    fatih hoca 4-4-2'sini de görmek isterdim ama malesef o sistemde ya orta saha ya da forvet güçsüz kalıyor. belki asamoah transferi gerçekleşirse o sistemin de fantezisini yaparım.
    sonuç olarak malatya bizim için kolay bir rakip. tatava yapmadan kazanmamız gerekir. sakat ve cezalı oyuncularımız da varken rotasyonun ısınması ve çalıştığımız oyuncu grubunun da 12-13 kişiden 14-15 civarına çıkması için iyi bir fırsat. ha tabi ki bir maçla rotasyon oyuncularının kalitesi artmaz ama fırsat verebildiğimiz kadar bu adamlara fırsat vermek uzun vadede işimizi kolaylaştırır.
    yazdığım kadrolarda tek emin olamadığım isim selçuk ama n'diaye ile yan yana oynarken geri pas yapma ihtiyacı duyacağını zannetmiyorum çünkü zaten kendisine yakın bir bölgede pas için bekleyecek n'diaye. sonrası zaten çorap söküğü gibi gelir. bakarsınız selçuk için de bir motivasyon olur.

    edit: gomis'in en az iki cezası var belki de 3 ceza ile ilk devreyi kapatmasına sebep olurlar. federasyon ne zaman objektif bir kurum oldu ki? fener için geçerli malesef o direkt kırmızıya tek maçlık cezalar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın