• 249
    http://gss.gs/2293986

    renktaşımın dediklerine, diyet ve sporu aynı anda uygulamış ve başarı elde ettiğine inanan birisi olarak nacizane destek verip serüvenimden kısa notlar paylaşmak isterim :)

    bundan yaklaşık 2 yıl önce 71 kg olarak girmiş olduğum dünya evinde, düzenli hayat ve eşimin kızımıza hamilelik dönemindeki gece atıştırmalarına eşlik gibi etkenler sonucunda 83 kg'a kadar ulaştım. bu arada boyumun 1.66 olduğunu belirtmek isterim. iddaa oranı gibi evet haklısınız :( 32 yaşında, sigara içen birisi için tahmin edersiniz ki nefes darlıkları, sık yorulmalar, sabah uyanamama, evde ufaklığın peşinden koştururken soluk soluğa kalmalar derken bir noktada dur demem gerektiğini gördüm.

    öncelikli olarak, uzun süredir elbise askısı olarak kullandığım yürüyüş bandının tozunu alıp başlamak istedim ancak baktım ki vücudumdaki yağlar bant üzerinde 5-10 dakika sonra göğüs ağrılarına neden oluyor. bir türlü istediğim porsiyon ve besin kontrolünü de disipline edemediğim için bir uzman desteği almam gerektiğine karar verdim.

    08.05.17 tarihinde gittiğim diyetisyenimin yaptığı tetkik ve ölçümler sonrasında (ne kadar doğru bilmiyorum, onun yalancısıyım) vücudumda 21 kg yağ olduğunu öğrendim. vakit kaybetmeden haftalık kontrol ve takipler ile sürece başladık. sanırım uzman görüşü ve desteği aldığım için, biraz da diyetisyenimin yeri geldiği zaman kullandığı sert mizacı ve sitemlerinin de motivasyonel etkisiyle :) disiplinli şekilde sürece devam ettim.

    ilk seansta bahsettiği 16-17 kg bandındaki kilo kaybına 06.08.17 tarihinde ulaştım ve koruma diyeti denilen serüvene yelken açtım. şu anda 66 kg olarak devam ediyorum hayatıma.

    peki yaklaşık 3 aylık bu süre içerisinde neler yaptım ve neleri yapmayı bıraktım;

    1- sabah kahvaltısı denilen öğünü hayatıma tekrar dahil ettim. ofiste saat 10:00 civarı yediğim 2 adet nefis zeytinli açmalara veda ettim.

    2- metabolizma hızımı yükseltmek için ara öğün denilen sık aralıklı beslenmeyi ihmal etmedim. bol lifli (ceviz, kuru kayısı, kuru incir, çiğ badem vb.) yiyecek ve yeşil çay ile öğünlerimi yaptım.

    3- pirinç pilavı, makarna ve ekmeği hayatımdan çıkardım. çok canım çekerse 4 kaşığı geçmeyecek şekilde bulgur pilavı tercih ettim.

    4- bol bol yeşil sebze ve ızgara et ile beslendim.

    4- akşam saat 7'de akşam yemeğini yiyip, dükkana kepenk vurdum.

    5- elimden geldiğince her gün 1 saat spor (30 dakika tempolu yürüyüş, kalan 30 dakikada squad, mekik, jumping jack vb.) yaptım. yoğun tempoda sporu haftada en az 4 günün altına hiç düşürmedim.

    şimdi neler değişti;

    artık saat 7'de çalan alarmı erteleyerek 8'de uyanmıyorum. bazen alarmdan önce gözlerimi açtığım bile oluyor.

    kendimi zinde, sağlıklı, daha özgüvenli ve hafif hissediyorum.

    velhasıl-ı kelam; biraz zor ama asla çok değil. sonucu ise mükemmel hissettiren bir süreçtir zayıflama.

    şimdi sıradaki hedef sigarayı bırakmak :( önerisi ve tecrübesi olanları severek dinlerim...

    edit: iyi ki kısa demişim :(
App Store'dan indirin Google Play'den alın