• 419
    birinci dünya içinde anlamlı liberal kokuşmuşluğun reklamını yapan lig. başka coğrafylardan bakınca yaptıkları lgbt desteğinin iki yüzlülükten başka bir anlamı yok.

    kısa bir tarih: avrupada başta üniversite gençliği olmak üzere bir nesil 60'ların sonunda daha özgür daha demokratik bir dünya için kurumsal tahakkümlere ve kapitalizme karşı bir savaş verdi. dedelerinden miras kalan üç sınıflı avrupa toplumunu (aristokrasi, burjuvazi, proletelerler) hedef aldılar. onlarınki insanlık erdemine yakışan ilerici bir hareketti. üzerinden 50 sene geçti. 68 kuşağının ilerici taleplerini sümen altı eden avrupa rejimleri hala aşırı sağ, ırkçılık, göçmen düşmanlığı ve islam korkusu ile gündeme geliyor.

    gelelim futbola. futbol herkes içindir diyen premeir league'de futbol büyük sermayedarların oyuncağı. sistematik olarak fakir bırakılan kesimler (göçmenler, eğitimsizler, öğrenciler, işçiler ve işçi çocukları) bilet fiyatları nedeniyle yapısal olarak dışlanmış durumda. tüm bu arka plandan bakılınca ligin "lgbt bireyler"e desteğinin ayrımcılığın insan hakları gibi hümanist değerlerle çeliştiğinden kaynaklandığını iddia etmek gülünç oluyor. aksine, lütfettikleri bu vicdan kırıntısı homofobinin liberal dünyayı tehdit etmeyen sonlandırılabilecek tek ayrımcılık rejimi olması ile alakalıdır. neticede liberal hareketler birinci dünyaya ait, 7 milyar arasından sadece 300 ila 400 milyon insanın hayatına temas eden, ve hiç bir egemeni rahatsız etmeyen "duyar"ları severler. liberal dünya egemenleri ağzına sıçtıkları yoksul sınıflara ve ateş çemberine çevirdikleri üçüncü dünyaya karşı işledikleri suçları lgbt gibi akmaz kokmaz konulardakı duyarlarıyla maskelerler. hepsi bu.

    ek: çadır giymiş arap falan gibi bir ırkçı zırva okudum az evvel. malum ırkçı kafaların lgbt hareketlere destek amaçlı yağlı bir arap çadırına oturması çok seküler ve modern bir jest olacaktır. bunu bekliyoruz kendilerinden.
App Store'dan indirin Google Play'den alın