• 414
    yaptıkları "rainbow laces" etkinliği tam bir saçmalık olan lig.

    ingiltere, amerika veya bunların türdaşı olan başka bir kapitalist ekonomi herhangi bir yaraya merhem sürecek politikalar üretmez. sınıfsal sorunların dolayısıyla da etnik ve cinsel kimlik sorunlarının kaynağı zaten kapitalizmin kendisidir. yarayı iyileştirmek bir yana dursun tam aksine kaşır. kaşır ki buradan rant elde etsin. hatta liberal ve bazı anarşist kesimlerce türkiye'de de lgbti kişilerin "seks işçiliği" yapması hak ve zorunluluk olarak görülüyor. hatta bu işe "onurlu meslek" yakıştırması yapanlar da az değil. bu şekilde lgbtiler'in kayıt dışı ve insan onuruna yakışmayan bir biçimde para kazanmaları hedefleniyor.

    konuyla dolaylı olarak alakalı bir tweet zincirini paylaşayım, umarım okursunuz: https://twitter.com/...s/928560270355640320

    edit: lgbti bireylerin yaşadıkları ekonomik sorunların temelinde kapitalizmin kültürel bakış açısı yatmaktadır, tıpkı kadınların yaşadıkları sorunların temeli gibi. varolan ekonomik sistem erkeklik ve heteroseksüellik merkezli olduğu için lgbtilerin ekonomik yaşamda söz hakkı yoktur.

    ben böyle düşünüyorum diye değil, durum bu. zaten önemli olan da kimsenin düşüncesi değil somut durumdur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın