• 181
    (bkz: 18 kasım 2017 başakşehir galatasaray maçı/#2277422)

    yukarıdakilere ek olarak çift forvet meselesine değinmek lazım zira son çıkan haberler maça eren- gomis ikilisiyle başlayacağımız yönünde. bu tercih de oyunun seyrini bütünüyle değiştirebilecek öneme sahip bir tercih. artıları var eksileri var ama sanıyorum bizim için avantajlı olacak, özellikle de büyük maçlardaki merkezi kilitlemeyi esas alan, sıkışık futbol yapımızı değiştirecek bir opsiyon.

    başakşehir takımı kaleciden ayağa pasla çıkan ve oyunu mümkün mertebe attamah- emre belözoğlu ikilisiyle kuran bir takım olduğundan rakip kale vuruşlarında kaleye yakın konumlanmak ve baskı yapmak durumundayız ancak ileri uçtaki tek forvetimiz onların artık ezberledikleri pas bağlantılarını kırmaya yetmeyebilir. bu bölgede bir fazladan oyuncuysa büyük fark yaratır ve baskı anlam kazanır. ha eren öyle elmander gibi, hakan şükür gibi koşan bir hücumcu değil elbette, yine de orada durması bile başlı başına bir stoperlerinin çakılı kalması, pas oyunundan kopması demek olacağından yeterlidir.

    çift forvet aynı zamanda takımın eninin geniş tutulması anlamına da gelir. (gelmediği durumlar var) tıpkı iki hafta önce olduğu gibi oyunun taktiksel bağlılığını, oyuncuların bağlılığını düşürüp kanatlarımızı çizgiye indirerek daha serbest bir oyun yapısına bürünerek kenar ortalarla eren- gomis ikilisiyle hava topu şansı yakalayabilirsek ve de gençlerbirliği maçında çokça yaptığımız iki forvetten birini boşa çıkarma işini yapabilirsek tadından da yenmez.

    yine epureanu gibi hava topu canavarı bir stoper varken önemli kozlarımızdan olan duran toplarda verimli olamayabilecekken eren derdiyok varlığında duran top- hava toplarında da epureanu faktörünü nötrlemiş oluruz bu hamleyle.

    dezavantajıysa elbette orta saha direnci... bilhassa ilk yarı zorluklar yaşatabilir orta sahadan eksik başlamak. ilk yarı kayıpsız atlatılırsa ikinci yarıda sıkıntı yaşayacağımızı da düşünmüyorum çünkü zaten emre- mossoro- adebayor bitmiş olacağından orta alanda bize direnç oluşturmaları zorlaşır.

    beşiktaş'ın puan kaybettiği şu güzel haftada, umarım galibiyetle döner keyfimize bakarız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın