• 10790
    kayıp zamanlı entry konusunda tuhaf beklentileri olan sözlük. ya girdiğimiz entry'nin hemen altında tarih olup olmadığına vakıf değiller henüz, ya da ortada inanılmaz bir takıntı söz konusu. örneğin o gün içerisinde oynanmış bir maçtan bahsederken tolga ciğerci için ''bugün oynanan karabük maçında iyi değildi'' derseniz; kayıp zamanlı oluyor!?

    entry'nin altında o günün dakikasına kadar bilgi mevcutken zamanda nasıl kayboluyor? nasıl becerebiliyoruz kaybetmeyi? nereye kayboluyor bunlar? entry paralel evrenlerde mi akıyor maçla ilgili başlığı referans etmezsek? kaldı ki benim maçla ilgili yanlış bir tarih yazmam mümkünken, entry'nin altındaki tarihin yanlış olma gibi bir ihtimali yok. bu kadar kuralları olan, kurallarında bu kadar dikta eden bir sözlüğün böylesine tutarsız entry silme sebebi yaratması çok komik.

    kendi içindeki mantık hatasını geçtim, futbolcu başlıkları inanılmaz kirli gözüküyor maç günleri. sırf zamanda uçtuğu varsayıldığı için, yazacağı 2 kelimelik entry'lerin yanına 1 sayfa maç referansı koyuyor insanlar. ne gereği var sahi? sonradan okuyan insanlar da entry tarihlerine bakıp anlayabiliyor hangi maç olduğunu işte. bunlar için minik bir bir kolaylık olsun diye zamanda kaybolmayan entry'e kayboldu muamelesi yapmayın. kendinizi biraz entry'in yerine koyun. teknik olarak geçerlisin ama zamanda silik damgası yiyosun. canlanır mısın bi daha?

    5 ekim 2017 galatasaray sözlük'e mesajım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın