• 17838
    24 eylül 2017 bursaspor galatasaray maçında ve sonrasında olumlu ve olumsuz bir çok şey söylenebilecek takım.

    öncelikle maça iyi başladık, hatta belhanda ile golü de atıp taraftarı susturabilsek lay lay lom bir maç olacaktı ancak yine bahtsızlığımız ortaya çıktı ve kaçan golün devamında saçma sapan bir gol yedik.

    golden sonra hızlı ataklarda pozisyon versek de dağılmamamız, pas yapmaktan vazgeçmememiz bana göre ilerisi için en güzel ışık. pozisyon da bulduk ancak şansızlıklar ve harun gole engel oldu.

    ilk yarı sonuna kadar rodrigues ve tolga'nın amatörlükleri hariç göze çarpan eksiklik olmadı kanımca. lato da bana göre mariano'ya kıyasla çıkarken fazla geride kalıyor, hatta ilk yarının sonuna doğru belhanda'nın da "çıksana hadi" der gibi bir hareketi vardı.

    2. yarıya da direkt feghouli değişikliği ile başlayacağımızı düşünmeme rağmen hoca bekledi, aslında fena da oynamadık ama sonuç gelmeyince tudor "şah" dedi ve 2 beki çıkardı.

    her ne kadar "mat" etmiş olsa da bana göre çizgiye basan, hem defansı hem de ofansı yasin'den daha iyi yapabilecek mariano'nun çıkması bana göre hatadır. bursa maçında tutmuş olabilir ancak bu gibi değişiklikleri daha iyi analiz etmeli, ters sonuç sonunu hazırlar.

    feghouli'nin golü, toni cigerci'nin plasesi ve maçı kazanmamız da çok güzel ancak sırıtan noktalar:

    lato: yaşı itibariyle top bize geçince hızlı çıkıp takımın rakip sahaya yerleşmesinde aksıyor. iyi niyetli ancak kondisyonunu çok yükseltmesi gerek.
    ndiaye: sadece fernando'nun yanında süpürücü rolünde kalmamalı, hele ki ileri çıkmayan bir ndiaye bile 60-70 arası yine yorgunluk belirtileri verdiyse çok çalışması gerek. sıkışan maçlarda belhanda'nın yaratıcılığı kadar kendisinin de delici özellilğine ihtiyacımız var.
    tolga: yaptığı 2 gereksiz pas hatası %100'lük pozisyon olarak kalemize döndü. sahanın rodrigues ile birlikte en kötüleri iken attığı gol ile kaynadı olmasın.
    rodrigues: nando, fernando, feghouli, mariano gibi futbol aklı nirvana olan adamların yanında bile takımın iq'sunu fb seviyelerine çekebilen oyuncu. sırf dribbling ile olmaz kardeşim, aldığın her topu ezmesen öleceksin gibi oynuyorsun.
    maicon: hoca belli ki terse uzun oyna gafil avlayalım demiş ancak uzun toplara ekstra çalışması gerek. maçın en fazla şut çeken oyuncusu olmuş ancak kaleyi bulan da yok. ciddi tehlike oluşturabilecek atakları başlamadan öldürebiliyor.
    gomis: önceki maçlara nazaran daha az geri gelip al-ver yaptı, markajdan çıktı ve daha az pozisyona girdi. belhanda'nın da kilitlendiği anlarda daha fazla geri gelip oyunun açılmasına destek vermesi gerek.
    tudor: hocam kumarın tuttu ancak allah aşkına mariano "beni çıkar" demediği sürece bir daha deneme, sonucu önce takımı sonra seni yakar.

    olumlu yanlarımız:

    nando: yan top eksiği görülmüş ve çalışılmış belli ki. çıkılabilecek tüm topları çıkıp aldı ve uzun bir süre sonra yan toplarda "eyvah" demeden bir maç izledik. çalışmaya devam nando.
    mariano-fernando-belhanda: inanılmaz zeki adamlar ancak çevreleri kötü. kötü derken futbol aklı, pas kalitesi kötü aslında. fernando yanında tolga-ndiaye pas kalitesi olarak uzak kalıyor, mariano önünde rodrigues'den bahsetmiyorum bile.
    serdar: kendisinde "ujfa yanında büyüyen semih" ışığı gördüm bu akşam, sert, sağlam, yerden ve havadan sırıtmayan ve oyununu da geliştiren bir serdar vardı sahada.
    feghouli: çok yakışacak bu takıma çok. mariano ile oluşturacakları sağ kanatın kalitesine karşı koyabilecek sol koridor yok ülkede.
App Store'dan indirin Google Play'den alın