• 17818
    skorer oyuncu konusunda sayı sıkıntısı yaşamaması gereken takım. bu ne demek, şöyle açıklayayım?

    gomis 5 maçta 7 golle harika başladı. bu hızla gidebilir mi? gidebilir. 30 golü bile bulabilir. ama mutlaka ona özel önlem alacaktır artık takımlar. onu daha fazla baskı altında tutup daha fazla ofsayta düşürmeye çalışacaklar. bu durumda gol sayısı da azalacaktır.

    bu durumda mutlaka ek gol ayaklarına ihtiyacımız olacak. bunlar ilk etapta belhanda ve feghouli olarak görünüyor. evet tolga da 4 golle başladı ama tolga'nın 10 golü bulması bence mucize olur.

    bu yüzden feghouli ve belhanda'nın mutlaka 10'ar golün üstüne çıkması lazım. asist olarak da çift hanelere yaklaşmaları şart.

    buna ek olarak ndiaye daha fazla ceza sahası ve çevresine girmeli. çok arkada kalıyor. fernando var orada zaten. bu kadar geride kalmamalı. ceza yayı etrafında dönen topları toplamalı.

    belhanda ve ndiaye'nin ceza sahası dışından şut denemesi lazım. dağlara taşlara gitsin, sorun değil. ancak mutlaka denenmesi lazım. özellikle maçların ilk yarısında rakip kapandığında bolca şut denenmeli. zira maçın sonlarına geldikçe risk almaktan kaçınır oyuncular. maçın başlarında ise hem taraftar daha anlayışlı olur hem de oyuncu daha rahat olur. bu nedenle mutlaka uzaktan şut denenmeli. evet ikisi de bir sneijder değil ama şut çekebiliyorlar. korkmalarına gerek yok.

    şu an gomis'in ayağına bakıyoruz ve topla kaleye girmeye çalışıyoruz tabiri caizse. biraz daha rahat olmalı oyuncular. özellikle belhanda ve ndiaye. zira feghouli zaten özgüveni yüksek bir oyuncu. ancak belhanda ve ndiaye üzerinde çok fazla baskı var. belhanda, sneijder olayından; ndiaye ise bonservisinden dolayı süreli istim üzerinde. hata yapmaktan korkuyorlar. tamam topla oynarken hata yapmamaya özen göstersinler. ama kaleye şut atma konusunda biraz daha cömert olmalılar.

    benim gol beklentilerim, minimum, şu şekilde:

    gomis - 25
    belhanda - 10
    feghouli - 10
    ndiaye - 7

    bu sayıları bulabilirsek tolga, garry, eren, maicon gibi oyuncuların da 2'şer 3'er gol bulması ile şampiyonluk gelebilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın