• 17809
    "iyi hücum edemiyor, presi şuursuzca yapıyor, iyi paslaşan takım bizi oyar" türü eleştirilerin temelinde tek bir sorun var. tolga-rodrigues kanatlarının ikisinin de gol atma özürlü olması. tolga sezon başında bir iki balık gol attı ama bunun geçici bir durum olduğu zaten aşikardı. iki kanattan birinin mutlaka golcü özelliğinin olması gerekiyor. feghouli bu açığı kapatırsa bu sorunların hepsi kendiliğinden ortadan kalkacak.

    çünkü hücum hattında gomis hariç gol tehdidi olan adam yok, gomis'e pozisyon hazırlayabilmek için bütün takım adeta seferber oluyor. bu esnada rodrigues pozisyon yakalıyor kaçırıyor, tolga yakalıyor kaçırıyor. bütün yük gomis'in sırtında. skorer bir kanat oyuncusu geldiği an hücumda işimiz çok çok kolaylaşacak, pozisyon bulmak için bu kadar efor sarfetmeye gerek kalmayacak.

    ayrıca oyun planı rakibe göre belirlenir. kasımpaşa'ya oynadığımız oyunu elbette başakşehir'e beşiktaş'a oynamayacağız. kasımpaşa'nın 8 oyuncusu zaten kendi yarısahasından asla çıkmıyor. kalan 3 oyuncuyla kontratağa çıkmak dışında hiçbir hücum planları yok. böyle bir rakibe elbette deli dana gibi basman lazım çünkü adam 0-0'a yatmaya gelmiş. "sakin oynayın, arkada açık vermeyin" dersen sabaha kadar gol atamazsın. kaldı ki golü de gomis'in rakip defanstan çaldığı top sayesinde bulduk. derbi maç değil ki "60. dakikaya kadar 0-0 götüreyim, sonra yavaş yavaş yükleneyim" diyesin.

    eğer skorer kanat sorunu çözülürse bu takım ideal 11'iyle çıktığı (yani sakatlık ve cezalı oyuncu olmadığı) her maçın favorisi olur. stoper ikilisi tamam, bekler sağlı sollu akıyor, ortasaha rakipleri yutuyor, santrfor canavar gibi. kalan tek sorun golcü kanat meselesi, tudor bunu da çözerse galatasaray türkiye ligi için kusursuz bir oyun oynamaya başlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın