• 17805
    şu gün itibariyle üç konuda zaafları olan aşkımız.

    1-pres yaparken yeterince senkronize olamıyoruz. özellikle hücum ettiğimizde, rakibin ceza alanı çevresinde topu kaptırdığımız anda rakibe iyi pres yapamıyoruz. rakip oradan kolay çıkınca da kalemize kolay geliyor. örneğin dünkü maçta (16 eylül 2017 galatasaray kasımpaşa maçı) ilk golümüzü, gomis'in böyle bir pozisyonda yaptığı pres sonucu bulduk. bunu devamlı hale getirmeliyiz. çünkü bir takımın en zor anı geçiş anıdır. yani savunmadan hücuma geçiş anı en zor andır ve bu anda yapılacak pres %99 pozitif sonuç verir.

    2-rodriguez ve tolga'da büyük form düşüklüğü var ve bence rodriguez formasını feghouli'ye kaptırmış durumda. tolga da bir maç daha böyle oynarsa formayı kaptırabilir.

    3-toplu ve topsuz alanda yeterince cesur oynamıyoruz. top çevirirken yeterince hızlı değiliz. defanstan çıkarken ve hücum bölgrsine girerken hızımız bir-iki tık düşük kalıyor.

    bu zaaflarımız başaltı takımlarına karşı sorun yaratmayabilir ama bjk, başakşehir, trabzon ve fb maçlarında sıkıntı yaratabilir. bu zaaflardan kurtulmamızın yolunu en kısa zamanda bulmak zorundayız.

    kanaatimce feghouli'nin takıma monte edilmesi hızlı pas, hızlı hücum sorunumuzu çözecektir. senkronize pres konusu çok çalışmakla ve tekrarla giderilebilir. daha cesur oynama konusu ise futbolcuların, teknik heyetin, yönetimin ve taraftarın birlikte hareket etmesiyle çözülebilecek bir şeydir. futbolcular şunu iyi bilmeli ki iyi mücadele ettikleri müddetçe, takım için oynadıkları müddetçe hata da yapsalar bu taraftar onları alkışlayacaktır. örneğin dünkü maçta, rodrguez'in takım için değil, kendisi için oynadığı çok net belliydi. işte taraftar bunu affetmez. milli takımda attığı goller nedeniyle havalandığı çok belli. ayaklarının yere basması gerek.

    son olarak şunu söyleyebilirim. bizim kanat oyuncularımız hiç arkadan gelerek rakipten top çal(a)mıyor. bunu en iyi yapan başakşehir. dikkat edin top rakibe geçtinde mossoro, edin visca ve elia, hatta adebayor arkadan gelerek rakipten topu kapıyorlar. yani bizim suat kaya-okan buruk-hakan şükür-arif erdem ve emre belezoğlu presini aynen uyguluyorlar. bizde böyle bir savunma yok.

    tudor'un oyuncu değişikliğinde isabet ve zamanlama zaafları da azalarak devam ediyor ama bu yukarıdaki zaaflar kadar aciliyet taşımıyor.

    şu anda öncelikle bu zaaflara odaklanmamız gerektiğini düşünüyorum. yani preste senkronizasyonu, hızlı hücumu ve cesur oyunu gerçekleştirsek daha coşkulu oynamaya başlar, sonuca da daha kolay gideriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın