resim
Younès Belhanda
Takım:Al-Shamal SC
Mevki:On Numara
Yaş:34
Boy:1.75
Uyruk:Fas
  • 1257
    sorumluluk almıyor, oyundan kopuk, ciddiyetsiz denilen oyuncu bugün 100 topla buluşmayla bu alanda maçın lideri oldu. (fernando da 100 kez topla buluştu.)
    verdiği paslar da yana geriye değil doğrudan doğruya rakip kalede tehlike yaratacak, dikine paslar. haliyle pas hataları oluyor ve bu da oyunu dikine yönlendirmesi istenen bir oyuncu için üstelik oyunun en sıkışık en kalabalık olduğu alanda (rakip savunma- rakip orta saha- bizim takım hücum ve orta hattı) oynayan bir oyuncu için çok çok çok normal.

    belhanda bugün tıpkı önceki maçlarda olduğu gibi çok güzel bir performans verdi. 1 asist, 1 de asistin asistini yaparak gollere etki etti. sadece hücuma da değil takımın savunmasına da girdiği 12 mücadelenin 7'sini kazanarak ve 2 pas arası yaparak katkı sağladı. ikili mücadele ve ikili mücadele kazanma konusunda da zannedersem ligin en iyi on numarası. ve gerçekten orta alanda hem mücadeleciliği hem de yaratıcı oyun yapısıyla büyük fark yaratıyor. türkiye'de ve dünyada birçok takım on numara oynatıp oynatmama konusunda büyük kararsızlıklara girerken biz içimiz rahat şekilde kendisinin performansını izliyoruz. (diğer takımlar on numara oynatınca savunma zaafiyeti oluştuğundan büyük sıkıntı yaşıyorlar bizim sneijder'de yaşadığımız gibi ama belhanda tabiri caizse koşan on numaralardan olduğu için bizde hiç sıkıntı olmuyor.)

    galatasaray'ın bu sezonki agresif- baskılı oyun yapısının en önemli dişlilerinden biri. onun vereceği katkıyı verecek başka oyuncu bulamazdık bu paraya.
    her haliyle müthiş transfer, müthiş futbolcu.
    yalınız haftaya taklanı esirgeme bizden. *

    not: 16 eylül 2017 galatasaray kasımpaşa maçı baz alınmıştır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın