• 402
    çok rekabetçi bir lig. bir kere kafadan 6 net şampiyon adayı var. diğer takımlar da boş değil, orta sıra takımı olup transfere 100 milyon euro harcayan kulüpler var. diğer liglerde ise şampiyonluk adayları çok az ve hatta aşağı yukarı kimin şampiyon olacağı belli. bayern, juventus, psg gibi takımlar için lig şampiyonluğu artık büyük başarı değil.

    ama öte taraftan bu ligde bu çekişmenin olması direk kalite anlamına gelmiyor. ingiliz kulüpleri bütün maddi imkanlara rağmen hala etkili transferler yapamıyor. ve istikrarlı kadrolar kuramıyor. bu durum leicester city gibi nispeten vasat bir takımı bile zamanında şampiyon yaptı. ingiliz kulüpleri kaç senedir avrupa kupalarında başarısız. ingiliz kulüplerinin kadro gücü bayern, r.madrid, barcelona, psg ve juventus beşlisinden daha iyi değil. ve bu saydığım takımlar premier lig'de oynasalar şampiyonluğu kimselere bırakmazdılar. bu da madolyonun öteki yüzü.

    ingiltere premier ligi'ni abartıldığı kadar iyi bulmasam da bu ligi izlemek gerçekten büyük keyif. çünkü ingiltere'de futbol atmosferi bambaşka bir güzel...
App Store'dan indirin Google Play'den alın