• 8
    internette sayısız uydurma söz ve şiirin dolaşımını kanıksadık artık da ne yazık ki bunlar basılı kaynaklara da girmeye başladı artık. bir süre önce burada bir yazarımız kitap çıkartmıştı. ben de nasıl bir kitap diye bir bakayım dedim ve kitabın tanıtım yazısında-arka kapağında da- kullanılan bir sözün albert camus' ya mal edildiğini gördüm. o sözü bir kızılderili atasözü olarak da okumuştum. yazara mesaj attım, araştırdı. sözün albert camus' ya ait olmadığını gösteren ent bir kanıt olmadığını ama olduğunu gösteren kanıtlar da olmadığını ve bir sonraki baskıda çıkartılacağını söyledi. öncelikle kitap çıkarmak gibi bir işe girişip de 10 dakikalık internet araması sonrası ulaşabileceğin bir detayı atlamak bence büyük bir eksiklik.

    saçma sapan bir kiapta can yücel ile uzaktan yakından alakası olamayacak ağlak bir metnin can yücel adıyla yer aldığını gördüm.

    bavul dergi turgut uyar' ı kapak yaptığı sayısında kapaktaki turgut uyar resminin altına turgut uyar' a ait olmayan dizeleri koydu. hata yapmışız, son anda kapağı hazırlayan arkadaşın hatası vs. diyerek bir özür yazısı yayınladı ve o sayıyı toplattı. ben o sayıyı arşivlik diye almıştım ve geçen bayram tatilinde de okuyup bitirdim. okurken gördüm ki tek hata kapakta değil, iç sayfalarda da turgut uyar' a ait olmayan bir şiir, turgut uyar' ın diye yazılmış. editörü emrah serbes olan dergiden de fazlasını beklemek hayalcilik olur zaten.

    şimdi de inönü stadına sözde cemal süreya tarafından yazılmış dizeler konulmuş. merakla bekliyorum bana öğretilmesini; acaba cemal süreya' nın hangi kitabında varmış bu dizeler? ya da kitaba girmediyse hangi dergide yayımlanmış. en olmadı bu dizeleirn aktarılma hikayesini öğrenmek istiyorum. cemal süreya hangi mecliste bunu söylemiş ve kim tarafından aktarılarak gelmiş. eğer bunların cevabı yoksa dizeler uydurmadır ve bu tarz olaylarda yazan, paylaşan kişi ispatla yükümlüdür, aksini savunanlar değil. bana paylaştığım bir şiiri sor ben sana kitap adını ve kaçıncı sayfada olduğunu veririm.

    edit: ekşide de buradaki entrymi paylaştım ve bir beşiktaş taraftarı özel mesajla savunma olarak özetle; millet karıya kıza yüremek için kullanıyor bizim yaptığımız çok da önemli dğeil gibi bir şey dedi. kendimi bu toplumdan edebildiğim kadar izole etme fikrime bir kere daha hayran kaldım, bunlarla uğraşırsa delirir insan.
App Store'dan indirin Google Play'den alın