• 1241
    mevcut kurali ile önümüzdeki yillarda milli takim lejyoner oyunculardan kurulu olacaktir.

    aktüel kadroya bir bakalim, kaçi lejyoner:

    babacan (türkiye)
    kaan (almanya)
    topal (türkiye)
    çaglar (almanya)
    caner (türkiye)
    nuri (almanya)
    çalhanoglu (italya)
    oguzhan (türkiye)
    arda (ispanya)
    cenk (türkiye)
    burak (türkyie)

    sonradan oyuna dahil olanlar
    ozan (türkiye)
    emre mor (ispanya)
    okay yoku$lu (türkiye)

    ilk 11de 5 ve sonradan oyuna girenler olmak üzere 6 oyuncu var ve bu sayi muhtemelen daha da artacak.

    2010lu yillardaki barça modeli, yani barça'da birlikte oynayan futbolculardan olu$an bir milli takim (piqe, puyo, xavi, iniesta, david villa, pedro) veya 2000lerdeki galatasaray modeli (uefa sampiyonu kadrosu), yani çogunlukla galatasayli futbolcularda kurulu milli takim dönemleri artik geride kaldi.

    bunu sebebi en ba$tan yabanci kuralidir. yabanci kurali kalktigindan beri yetenekli türk futbolculari yurt di$indan gelen teklifleri degerlendirmek zorunda kaliyorlar. bu nedenle futbolcu ögütme fabrikasi olan istanbul takimlari, bilhassa da fernerbahçe bu transferleri gerçekle$tiremiyorlar. kulüpler de sagduyulu davraniyor artik, menajerler de. akli ba$inda gençlerde kariyer planlamasi ön planda. i$te arada bir ozan tufan gibi yetenegine ihanet eden tipler de çikmiyor degil ama bu da kaideyi bozmuyor.

    enes ünal
    cengiz ünder
    caglar söyüncü
    (atinç nukan)
    hatta emre çolkan

    bunlar bir kaç örnek. bunlara önümüzdeki yillar yenileri de eklenecek ve alt yapiya yatirim yapildigi takdirde bu sayilar daha da artacak. ne zaman bir futbol ülkesi olucaz, altyapilarimiz güçlenecek, oyuncularimiz mental olarak avrupalilarla rekabet edecek hale gelecek, o zaman ligimizin marka degeri de artacak, takimlar denge de gelecek.

    bu yolda en büyük adim yabanci oyuncu sayisinin kistilandirilmamasidir. ancak bu demek degil ki parayi paso kariyerli yabanciya dökelim. bize yeni bir konsept lazim.

    tff'ye burda büyük i$ dü$üyor ve i$te bu da beni en çok endi$elendiren durum. tff uzun vadeli planli, projeli bir konsept hazirlayamaz. muhtemelen 2021 e kadar yabanci oyuncu sayisi böyle gider, sonra da sayiyi dü$ürürler. sonra yine sar ba$a.

    4 sene icinde 4 sefer yabanci kurali degi$tiren bir kurumdan bahsediyoruz ve ba$larinda bulunan ki$i $ike yapmi$. karamsar olmamak elde degril..
App Store'dan indirin Google Play'den alın