resim
Igor Tudor
Görev:Teknik Direktör
Takım:Lazio
Yaş:46
Uyruk:Hırvatistan
  • 3592
    kendisine saygı duyduğum hocamız. bunun sebebi ise başarılı olması olmadığı gibi, ki henüz başarılı olmadı, 3 haftada iyi futbol oynatması da değil. bir felsefeye sahip olması kendisine büyük saygı duymamı sağlıyor. sırf bu sebepten riekerink'e de saygı duyardım. ama belki o sistem de kalitesizliğe yenik düştü bilemiyoruz. riekerink'in inandığı pas futbolunu çok stabil ve durarak oynuyorduk bunu değiştiremedi kendisi bu yüzden başarılı olamadı.

    tudor ise tempolu, koşununun ilk sırada olduğu, pres ile hayat bulan, geçiş oyunlarında skor almaya bakan bir oyun tercih ediyor. böyle bir felsefeye sahip en azından. tutar-tutmaz beğenilir-beğenilmez bilmiyorum ancak adamın kendi fikri ile sahada bişeyler yaptırmak istediği çok bariz.

    tolga'ya biçtiği rol gerçekten inanılmaz ötesi bir icat. bu kadar beceriksiz görülen, top kullanması ve şutları geçen seneden bu kadar istikrarsız olan bir oyuncuyu birden kaleye yaklaştırıp, ona sistemin dinamosu rolünü biçmek büyük bir riskti. ve bu riskin bu kadar tutması gerçekten inanılmaz.

    baskı oyununda mariano ve linnes'in durdukları bölge, maicon'un sağ bek gibi oynaması, fernando'nun hayati öneme sahip rolü hepsi tudor etkisi. bu açıdan gerçekten kendisini tebrik ediyorum 3 haftada ortaya bir şeyler koydu.

    futbolun tek bir doğrusu yok. taktikler, mentaliteler her takımda, her ligde, her oyuncu grubunda farklılıklar gösterebilir. bu farklılıkların hepsi de başka bir gün başarı getirebiliyor. bu yüzden ben ne aykut kocaman'a ne tudor'a ne de bir başkasına bu sistemle olmaz demeyi 3.haftadan doğru bulmuyorum. olup olmayacağı zamanla görülecektir.

    sözün özü igor tudor evet beyler bugün 4-2-3-1 diziliyoruz, iyi basın, çıkın oynayın diyen bir hoca değil. bir felsefesi, bir sistemi, oynatmak istediği bir oyunu var. bu sebeple kendisi başarısız olsa dahi, kötü hoca diyeceğimi sanmıyorum. başarısız olduğunda şunları şunları kötü yaptı deriz belki ama, sanırım artık hiç bir şey yapmadı diyemeyiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın