resim
Serdar Aziz
Takım:Fenerbahçe
Mevki:Stoper
Yaş:33
Boy:1.83
Uyruk:Türkiye
  • 1589
    25 ağustos 2017 galatasaray-sivasspor maçını izlerken fark etmiştim aslında ancak sakin kafayla tekrar izledim ve birkaç eksiği gözüme çarptı. fizik ve hız konusunda kendisinde bir sıkıntı görmüyorum fakat zamanlama ve oyunu okuma konusunda önemli eksikleri var. kone ile iki kere sırtı dönük halde mücadele etti, birinde kendi yıkıldı diğerinde ise rakibinin yüzünü döndürüp kontra yememize sebep oldu. rakibine çok daha yakın oynayıp, onlara top aldırmaması ya da rahat top kullanmalarını engellemesi gerekiyor. zira bunu yaparsa rakip yarı sahadaki baskımız, basketbol tabiriyle ribaundu alıp, devam edecek.

    beinsports'ta maç yorumlanırken de değinilmiş; kone ile iki mücadeleye girip kaybettiği toptan sonra takım 1 km'den fazla efor sarfetmek zorunda kalmış. stoper havuzundaki diğer oyunculara göre kendisi bir adım önde ancak geliştirmesi gereken temel noktalar da çok net ortada. tudor'la birlikte hafta arası idmanlarında çok fazla çalışan bir takıma sahip olduğumuz aşikar, temennim o ki eksiklerine eğilip onları giderme noktasında ekstra çalışmalar yapacaktır.

    not olarak belirteyim; hava topu mücadelesinde galatasaray stoperleri rakiplerinden yalnızca iki kere top alamamış. onun dışında her hava topu kazanılmış. bu istatistiği değerli buluyorum, galatasaray seviyesinde görmemiz gereken stoper başarısı budur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın