resim
Igor Tudor
Görev:Teknik Direktör
Takım:Lazio
Yaş:46
Uyruk:Hırvatistan
  • 3485
    kendisi halen çok iyi ya da çok kötü denemeyecek bir teknik direktördür.

    kimse östersunds hezimetini bana açıklayamaz. galatasaray 11 vasat futbolcuyla dahi o takımı elemeliydi. geçmişimizde de her zaman süper kadromuz yoktu, ancak bu takımın bir avrupa geçmişi var, ismi var ve bir şekilde hallediyorduk, bu kadroyla östersundsu yenemezdik abi demeyin. ilk maçta ne bir plan ne bir taktik vardı, bu tudorun suçudur. hani dersin ki tudor dersine iyi çalışmış ama olmadı abi, adam östersundsu ilk defa o maç izlemiş gibiydi. ikinci maçta bir plan yapmaya çalıştı ancak, o kadronun fiziksel ve kalite yetersizliğiyle 2-0' ı döndürmesi zordu.

    geçen sene ise elinde olan takımdan bişey çıkarmaya hiç çalışmadı. kafasındaki futbolu oynatmaya çalışması tamamen tecrübesizlikti. riekerink'in elindeki kadrodan yaratmaya çalıştığı düşük tempolu ve bol pas yapan takıma çok fazla müdahale etmemeliydi ve yapmak istediğini sezon sonuna bırakmalıydı, çünkü eldeki kadro gerçekten de riekerinkin yapmaya çalıştığını yapabilirdi, tudor bizi üçüncülükten etti, bunu kabul edelim.

    şu an oynatmaya çalıştığı yüksek tempolu, presli oyun galatasarayın genlerinde olan futboldur. terim hep bu felsefeyle başarılı oldu zaten, bu yüzden tudor bu konuda doğru yolda. ancak sezon içerisinde yaşanabilecek sakatlıklar, beklenmedik durumlarda ya da maç içerisinde süpriz bir şekilde geriye düşüp oyun tıkandığında ne yapacağı mechul. böyle anlarda hiç iyi bir izlenim vermedi. bu da onun yeterince pişmemiş olmasından kaynaklanıyor. bu sebeple üzerine tecrübeli, ona danışman olabilecek bir sportif direktör alınabilseydi herkesin içi rahat olurdu. ilk iki hafta ne kadar güzel futbol oynatırsa oynatsın (bu konuda büyük pay ona aittir, kimse cenk ergün falan demesin, takımın karakterini tudor belirlemiştir.) tecrübe eksikliğinden kaynaklanabilecek durumlarda büyük hatalar yapabilir. bunu süspanse edebilecek kimse yanında yöresinde yok. bu tarz durumları da derbilerde göreceğiz sanırım.

    o yüzden şu an ne göklere çıkarma ne de yerin dibine sokma zamanı. tecrübe eksiği bir gerçek ve bunun farkında olarak kendisini değerlendirmemiz gerekiyor. ve artık öfkemizi bir kenara bırakıp desteklememiz gerekiyor. kızacaksanız yönetime kızın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın