• 93
    14 ağustos 2017 galatasaray kayserispor maçında cogunlugu yabanci olan oyuncularimizin gosterdigi guzel performans neticesinde takimdaki yerlilerin durumu sorgulanmaya baslandi.
    tam bu noktada gelecek icin fark yaratmak istiyorsak acilen yerli ve genc oyuncu taramasi yapmamiz gerektigini dusunuyorum. sir alex ferguson boyle bir tarama neticesinde buldugu jenerasyonla manchester unitedi 90'li yillarda zirveye tasidi. fatih terim bir benzer yaklasimla uefa kupasini kazanan kadroyu yaratti. keza barcelona birlikte büyüyen oyunculari ile 2000'li yillara damga vurdu.
    bizim elimizdeki mevcut yerli oyuncu profili ise benzer basarilara ulasamadan ömürlerini tamamladi. selcuk, yasin, hakan balta vs gibi oyuncularla artik basari gelmeyecegini saniyorum artik herkes gormustur. iste bu noktada su anda kadromuzda bulunan oyunculardan ogrenerek 4-5 sene sonra performanslarinin zirvelerine cikacak genc, ucuz, basariya ac ve ogrenmeye acik yerli oyunculari simdiden aramamiz ve bulmamiz lazim.
    mevcut kosullardaki kadro yapimiz bizi bir kac sene goturecek gibi duruyor zaten. ek olarak yabanci sinirinin kalkmasi ile son bir kac senedir türk oyuncularin sahadaki performanslarina gore ne kadar orantisiz ücretler aldiklari da iyice ortaya cikti. baska bir deyisle türk oyuncularin maliyeti son yillara göre en dusuk seviyelerde. bence henüz potansiyelini tam gösterememis genc ve basariya ac yerli oyunculara yatirim yapmanin tam zamani.
    umarim galatasaray bünyesinde de böyle düsünen insanlar vardir ve 2020'li yillarin cekirdek kadrosunu simdiden takimimiza katmaya baslayabiliriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın