• 17302
    yeni sezon öncesi ilk on birinin %80'ini transfer ile değiştirecek takımım.

    son 2 sezonda elde edilen sırasıyla 6. ve 4.lük kabuk değiştirmenin farz olduğunu, kadronun yetersizlğini gözler önüne acı bir şekilde sermişti. nihayetinde gelenler, imza aşamasında olanlar ve gelecekler genel anlamda doğru isimler. gelen transferlerin yaşlarına çok takılmıyorum çünkü 30 yaş altı hele ki 25 yaş altı yıldızları türkiye ligine getirmek kolay değil. kaldı ki fatih terim'li-ünal aysal'lı şampiyonluklar yaşayan o güzel kadronun transferleri de öyle çok genç oyuncular değildi. geldiklerinde ujfalusi(33)-eboue(28)-riera(29)-melo(28)-elmander(30)-umut(28), burak(27), drogba(33), sneijder(27) yaşlarındaydı. ve hepsinden max. verim alarak rüya gibi sezonlar yaşadık. sonrasında bu oturan tecrübeli kadroya genç yıldız adaylarını da monte etmeye çalıştık ve çoğundan para da kazandık (bruma, alex telles, amrabat, emre çolak, semih kaya) fakat malum hocamızın elimizden kopartılması, siyasi iradeye ve düzene de tek başına duruş sergileyen başkanın görevden istifası, saçma sapan yabancı kuralı, nedensiz sermaye arttırımına izin verilmemesi, kısaca bazı güçlerin önümüze set çekmesi ve yerine getirilen yönetimle nihayetinde dibe vurduk.

    şimdi ise gerçekten iddialı bir kadro kurulmaya çalışılıyor, 2011-2012 sezonunda olduğu gibi... fakat böylesi bi kadroyu tecrübesiz, taraftarla daha ilk sezonunda arası açılmış ve egolu bir hocaya emanet etmek büyük risk. başarısızlığa tahammülün kalmadığı bir sezonda.

    son olarakta, 11 yabancı oyuncu ile maçlara çıkacağımız ihtimali var. öncelikle şunu belirtmek lazım, yerli oyuncular kusura bakmasınlar ama faydadan çok kaos yaratmaktalar son yıllarda. ama kural da çok açık, 28 kişilik kadronda 14 yerli 14 yabancı oyuncu bulundurabilirsin. ayrıca 18 kişilik maç kadronda 7 yerli oyuncu bulundurmak zorundasın, bunlardan 4 tanesi türkiye'de yetişmiş, 2 tanesi altyapıdan ve 1 tane de yerli kaleci olmak zorunda. mevcut kadroda 11 yabancı oyuncu ile maça çıktığımızı varsayarsak, 18 kişilik kadroda olması gereken 7 yerli seçebileceğimiz elimizdeki yerli oyunculara bakalım; selçuk inan, yasin öztekin, serdar aziz, tolga ciğerci, eray işcan(banko), tarık çamdal, ahmet çalık, sinan gümüş, emrah başsan, eren derdiyok, ismail çipe, koray günter, yine kiralamazsak volkan pala ve u17de iskeleti oluşturan ilk kampada götürülen genç oyuncularımız ha bi de hala başka takımla anlaşmamış hakan balta. ben tudor'un altyapıdan gelen bu gençlere çok süre vereceğine maalesef inanmıyorum. neticede forma giyemeyen yerlilerin özellikle selçuk, yasin ve sinan gümüş'ün ciddi manada huzursuzluk yaratabileceği kanaatindeyim ki problem yarattıkları bir sürü örnekler var. bu noktada tudor'un herhangi bir krizi doğru yönetebileceği de muallak.

    toparlarsak sözlük;
    gelen isimler doğru, ama yönetim ve hoca maalesef içimize sinmiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın