• 17287
    dün bir anket yaptım. taraftarın teknik direktör eğilimini görmek adına. 305 kişi katıldı an itibariyle. bu yeterli bir örneklemdir. üzerinden çıkarımlar yapılabilir. sonuçlar: http://www.strawpoll.me/13547275/r

    fatih terim 151 oy, %50
    mircea lucescu 90 oy, %30
    diğer 40 oy, %13
    igor tudor 24 oy, %8.

    galatasaray'ın genel sorunu muhatap bulma sorunudur. yetkili bir ağız, güvenilir bir merci göremiyor taraftar. bu otorite boşluğundan muzdarip kitle fatih terim isminde karar kılmış.
    bir kısım taraftar, fatih terim isminin getirdiği sorunlardan illallah etmiş; ancak taraftarın yaşına rağmen kısa vadede başarılı olacağını düşündüğü isim lucescu.
    lucescu ve fatih terim isimleri yüzde 80'ini oluşturuyor bu örneklemin. burada taraftarın sesi; başarısından emin olduğu, muhatap bulma sorununu rafa kaldıracak çözümü haykırıyor. oyunu kuralına göre oynamak isteyenlerin sesi bu. (bkz: #2213560).
    yüzde 13'lük bir kitle çözüm arıyor. bu kokuşmuş düzenin, kendini tekrar eden çarkın getirdiği mide bulandırıcılık silsilesinden arınmak istiyor.
    mevcut teknik direktörü isteyenler yüzde 8'de kalmış. bu bir dramdır. taraftar neden mutsuz'un cevabıdır. galatasaray'ın asıl sahipleri hiçe sayılıyor, bir grup asilzadenin istekleri sonucu belirliyor. burada kilit nokta şudur. taraftarın isteği olsun mantığı ile hareket edilmez. ancak bu işi yönetenlere taraftar güvenmelidir. karar verme yetkisine sahip insanlar taraftarı ve camiayı temsil etmelidir. sizin temsil yetkinize kimse güvenmezse orada kalmanızın hiçbir anlamı ve ehemmiyeti yoktur.

    bu takımı bu kadar kaosa sürükleme başarısı ender görülecek bir yetenektir. grosskreutz olayını unutturmak için mi daha büyük rezilliklere imza atıyorlar karar verenler, aklım almıyor.
    bu takım ve yapılanlar bizim değil, bilesiniz...
App Store'dan indirin Google Play'den alın