• 17286
    2017-18 sezonunda altyapıdan oyuncu yetiştirebileceği hayal edilen takım. hayal edenleri eleştirmiyorum çünkü ben de onlardan biriyim; ancak olmayacak. bunun belli başlı sebepleri var.

    1) öncelikle, ortada 2 senedir tepetaklak giden bir futbol takımı var. bu takımın başında daha temmuz ayında avrupa'ya veda ederek sezon başlamadan kredisini tüketmiş, köy takımına karşı oynanan maçta "kompakt defans yaptık" diyecek kadar kifayetsiz, korkak bir igor tudor var. altyapıdan çıkan oyuncuyu 11'de veya maçın ilerleyen zamanlarında sahaya sürmek ise cesaret gerektiren bir iş. olur da maçı kaybedersen "altyapı oyuncusunun ne işi var sahada?" denecek. igor da sezon boyu risk almadan 28 yaş ortalamalı bir takım sahaya sürecek. kimse kendisinden gençlere şans vermesini beklemesin. şans bulamayan topçu da "olmayacağı" için hayal tutmayacak.

    2) yıllardır söylediğim ancak insanların anlamadığı bir nokta daha var. ajax gibi sistematik bir üretim ve geliştirme programınız yoksa, genç oyuncuyu geliştirmek için sahadaki diğer oyuncuların ciddi anlamda iyi olması lazım. vizyon sahibi, futbolu bilen adamlarla oynaması lazım bu oyuncuların. selçuk, yasin, tolga gibi adamların olduğu bir yerde altyapı topçusu ne yapacak?

    3) fiili başkan mehmet özbek ile hukuki başkan dursun özbek, tudor'a muhtemelen "aman hocam risk almadan oyna" diyecek. onların da durumu tudor'dan farklı değil. tudor zaten maşa olduğundan istese bile - ki istemeyecek - genç adam oynatamayacak. zaten tahminim resmi maçlarda kadroyu da tudor yapmıyor; mehmet özbek yapıyor. yoksa hazırlık maçlarında oynayan koray ve donk ikilisinin (iyi-kötü demiyorum) iki resmi maçta da toplam 0 dk forma giymesinin başka bir açıklaması olamaz
App Store'dan indirin Google Play'den alın