• 770
    öncelikle #dursunözbekistifa

    sneijder'i göndermek konusunda neden bu kadar inatçı olduklarını anlayamadığım yönetimdir. quakerboy'un son yazdığı entry'de de ve gelişen olaylarda gözlemlediğimiz üzere, dursun özbek yönetimi sneijder'i göndermek için canla başla çabalıyor, görüşme üzerine görüşme ayarlayıp, basındaki kalemleri üzerinden baskı oluşturmaya çalışıyor. ama ben sneijder'in takımda olup olmaması gereğinden bağımsız olarak, tarafsız bir bakış açısıyla neden sneijder'i göndermek için bu denli uğraşıldığını anlayamıyorum.

    olaya tamamen uzaktan bakıldığında sneijder son olaylarda görüldüğü üzere çoğunluk taraftarın sevgisini ve desteğini alan bir oyuncu. bu zamana kadar şimşekler üzerine döndüğünde her seferinde birilerini satan/günah keçisi ilan eden ve kendisini bu şekilde sıyıran yönetim(kovulan teknik direktörler, istifa eden yöneticiler vs.) neden böyle tepki çeken bir işe girişmeye çalışır?

    mesele sneijder'in maaşı ya da bonservissiz göndermemek ise bu ayrılığı sözleşme feshi olarak yapmak son derece saçma bir hareket. zira oyuncu 1 yıllık sözleşmesi dururken bunu maaşının bir kısmını almadan kabul etmez. eğer satmak istiyorsan, bu görüşmeleri bu kadar basına sızdırmak/ısmarlama haber yaptırmak, karalama kampanyası oluşturmak, yarardan çok zarara sokar çünkü oyuncunun pazardaki piyasasını düşürür. "zaten galatasaray yönetimi kurtulmak istiyor" diyerek gelir kapına alıcılar.

    yok eğer düşük fiyattan sözleşme yenilemek istiyorsan, borsadaki keriz silkeleme hareketi bu işte sökmez. yüksek fiyattan sattığın hisseni üzerinde spekülasyon oluşturarak değerinin düşmesini sağlayıp, düşük fiyattan tekrar aldığında bu eline bir miktar likit sağlıyor olabilir. ama sneijder ile düşük maaştan sözleşme imzalamak için onun değerini düşürmek, oyuncuyu ve takımı ve hatta taraftarı kötü etkilediği gibi, oyuncunun değerini düşürerek gelecek satışından kar kaybetmene sebep olur.

    sneijder bildiğim kadarıyla takım olgusunu bozan, huzursuzluk yaratan bir oyuncu da değil. hadi varsayalım ki öyle. takımda hizipçiliği ya da sorunlu olduğu ayyuka çıkmış selçuk inan, cavanda, yasin öztekin varken, uyum sorunlu belhanda'yı transfer etmişken, sneijder'i bu sebeple göndermek soruna çare olmayacaktır. bu sebebi de eliyorum.

    fatih terim'in olası bir katılımı için takımda istemediği oyuncuyu yollamaya çalışıyorlar desem, ki takımın başında teknik direktör yokken yapılan serdar aziz transferini terim'in doğrudan ya da aracılar üzerinde istediğini düşünüyorum. o dönem "terim galatasaray'a mı dönüyor" haberlerinin de raslantı olmadığını tahmin ediyorum. ancak arda'nın kankisi, burak'ın sevgilisi selçuk inan kaptan olarak kadroda duruyorken, şu sıralar reisçi eski fenerliler revaçtayken milli takımda fatih terim'in başını yeseler bile, reis ile ilişkiyi kursun, riva'yı az hasarla satsın diye getirilen dursun'un böyle bir hamle yapacağını sanmıyorum. bunu da geçtim.

    arda turan'a kadroda yer açmak için gönderiliyor desem, ki kendisi sol kanadı daha çok sever ama eski çevikliği kalmadığı, götü göbeği saldığı için 10 numaraya yakın oynayacağını düşünerek göndermeye çalışıyorlar desem. ki dursun geçenlerde kendisinin türkiye'ye döndüğünde geleceği yerin galatasaray olduğunu, galatasaray'ın evladı olduğunu açıklamıştı gazetelere, bu sebep biraz daha öne çıkıyor. ama bunu niye bu kadar istesin dursun?

    sebebini bir türlü çözemiyorum bu hareketin.

    ha bu sadece beceriksiz yönetimin başarısız bir stratejisi de olabilir. ama kaypaklık konusunda "beşiktaşlı demedim beşiktaşta oturuyor dedim" seviyesine sahip olan yönetimin çokca tepki çekmesine rağmen, gönderme işinde bu kadar ısrarcı olup, üzerine bu kadar gitmelerinin altında başka bir sebebin olduğu hissi uyandırıyor bende.

    edit: fazlaca yazım hatası ve gizli bakınızlar
App Store'dan indirin Google Play'den alın