resim
Younès Belhanda
Takım:Al-Shamal SC
Mevki:On Numara
Yaş:34
Boy:1.75
Uyruk:Fas
  • 480
    tamam geçen sene nice de iyi bir performans gösterdi ama ondan önce hem kiralık gittiği schalke'de hem de hala bonservisinin olduğu dinamo kiev'de arzu edilen, ondan beklenen performansı gösteremedi. ben nice'deki performansının doğrudan lucien favre ile ilgili olduğunu düşünüyorum. favre şenol güneş gibi bir oyuncudan maksimumu alma konusunda oldukça becerikli. bunun en güzel örneği kariyerinde gizli; zurich, herta, gladbach ve en son da nice'e çok iyi futbolla, eldeki malzeme ile başka bir teknik direktörün yakalamayacağı başarıları yaşattı. ama bu takımlardan başka takımlara transfer olup, kariyeri parlamaya devam eden bir futbolcu anımsamıyorum.
    şimdi şenol güneş'in bursaspor'unu düşünün. ozan tufan, volkan şen, josue o takımda oynarken hep gıptayla bakıldı. zaten sonra da ikisi fenerbahçe'ye diğeri de bize transfer oldu. sonuç; hepsi adına koca bir hüsran.
    ben kendisinden şahsen umutlu olsam da halen biz ve hemen hemen hiçkimse tudor'un nasıl bir hoca olduğunu bilmiyoruz. yani bu tip oyunculardan maksimum verimi alabilir mi, yoksa birkaç maç olmayınca kulübeye çekip malulen emekli mi yapar; bunların hepsi muğlak.

    diğer taraftan kendisini şino yerine alıyorsak bu kocaman bir aptallık olur. zira belhanda'nın montpellier dışında hiç bir zaman çift haneli gol asist sayıları olmamış. yine aynı şekilde kanat için alınıyorsa, yine gol ve asist sayıları oldukça düşük. ben ayrıca kendisinin yerine belçika'dan gelebilecek daha az maliyetli ve bruma muadili genç bir futbolcuyu tercih ederim kanatlarda. eğer 8 numara oynacaksa, yani selçuk kesilecekse buyursun gelsin. bence en mantıklı yer de kendisi için bu pozisyon olur.

    ama yine de adı zidane olmayacaksa kuzey afrika orjinli bir fransız'ı pek istemem takımda. malum disiplin sorunlarından ötürü.
App Store'dan indirin Google Play'den alın