• 16621
    uzun zamandir ahbap cavus iliskisi mantiginda yonetilen takim. 'aman kimse kusmesin, aman yerli futbolculari kirmayalim. siz aslansiniz kaplansiniz, aslinda gercek performansiniz bu degil kendinize bir gelseniz var ya herkesi yenersiniz' gibi bombos sozlerle takim yonetilmeye calisiliyor. simdi de cenk ergun sportif direktor olacakmis. yukarda yazdigim profile birebir uyan yerli ve futbol gecmisi olmayan bir insan.

    ulkemizde sunu bir turlu anlamiyoruz, ust duzey futbol bos duygulara yeri olmayan acimasiz bir spordur ve beklenen kaliteyi futbolcu olarak sunamazsan gitmek zorundasindir. dunyadaki butun ust duzey kuluplerde bunu gorursun. kimsenin gozunun yasina bakmazlar cunku esas olan takim performansi ve taraftarin memnuniyetidir. biraz ekstrem bir ornek vereyim. as roma'ya sportif direktor olarak sevilla'dan monchi getirildi ve adamin gelir gelmez yaptigi ilk aciklamalardan biri kulup efsanesi totti'yle ilgiliydi. hemen fikrini acik ve net ortaya koydu ve totti'nin son sezonu dedi. ister ayip diyin ister vefasizlik diyin ama ust duzey futbolda dogru olan bu tavirdir. totti artik eski totti degil ve bunu kabulleniyor adamlar.

    gelelim bize. biz ise eski performanslarindan cok uzak oyunculari hala takimda tutuyoruz cunku bu oyuncularin kotu oldugunu kabullenmiyoruz ve daha iyilerini alabilecegimize inanmiyoruz. yani kisacasi futboldan zerre anlamiyoruz. hos, futbol bilgisini 90% olarak televizyonlardaki 'spor' programlarindan alan bir kitleden de cok sey beklememek lazim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın