resim
Igor Tudor
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:46
Uyruk:Hırvatistan
  • 1483
    fizik kondisyon kalitesi ve taktik becerisiyle oynayan takımları yönetmeye uygun hoca.

    galatasaray'da bunlardan hangisi var?

    oyuncularımızın ne taktik bilgisi iyi, ne de fizik kalitesi. bruma, sneijder, muslera ve podolski'nin ayağına bakan bir futbolcu grubu...

    mesela tudor fenerbahçe'nin başına gelse bana göre çok başarılı olur. çünkü takımın iskeletini kjaer, skertel, mehmet topal, de souza, lens gibi 5 futbolcuyla kuracak.

    tudor galatasaray'da başarılı olur. bana göre riekerink de başarılı olurdu. sorun hocalarda değil. yönetimde. ersun yanal'a bakalım. 1,5 sene sonra takımını oturttu. anca doğru kadroyu yakalayınca. kimse kusura bakmasın simone, klopp, tuchel, mou, conte... bu adamlardan 1 tanesi bile galatasaray kadrosuyla başarılı olamaz. orta sahasında selçuk, defansında semih olan takım yürümez.

    evet tudor oyuncu değişikliklerinde sıkıntılı... ama tıkanıyor adam. takım onun takımı değil. bana göre bir teknik adamın en az 2 sezon ve 4 transfer dönemi şansı olmalı. selçuk'la takım kurmaya mahkum ettiğin her hoca başarısız olur. ama tudor fazla fazla başarısız olur. çünkü dikine ve hızlı futbol oynamak istiyor. mevcut haliyle selçuk buna tepki olarak doğmuş diyebiliriz.

    kendisine yönelen eleştirileri haklı, fakat haksız derecede de abartı buluyorum. elimde bir sihirli değnek olsa ilk olarak galatasaray genel kuruluna müdahale ederdim. sonra da dursun özbek ve yönetimini galaksinin öteki ucuna gönderirdim. tudor'a ise zaman verirdim. 2 senelik beceriksizliğin faturasını tudor'a kesmeyelim. riekerink'in gönderilip tudor'un getirilme zamanı bile beceriksizceydi. tam da anlattığım nedenlerden dolayı sezon sonunda yapılmalıydı bu iş... o zaman muhtemelen şampiyonlar ligi potasında bir takımla adama doğru bir şans vermiş olacaktık...
App Store'dan indirin Google Play'den alın