resim
Tolga Ciğerci
Takım:Ankaragücü
Mevki:Ön Libero
Yaş:32
Boy:1.85
Uyruk:Türkiye
  • 1310
    23 nisan 2017 galatasaray fenerbahçe maçı'nda sahanın en iyilerinden biriydi. çıkana kadar fenerbahçe orta sahasında fiziken tek başına mehmet topal ve de souza'ya üstünlük kurmuştur. nitekim çıkmasıyla zaten yorulmuş olan takımın orta sahası düşmüş ve fenerbahçe takımınının koşularına cevap veremez hale gelmiştir. bunun neticesinde de gol gelmiştir.

    türk insanı futboldan anlıyor bana göre ama eleştirmekten anlamıyor. ben hayatımda bu kadar kolay manipule olan bir halk görmedim. medya 3 gün riekerink değişiklik yapamıyor kampanyası başlatıyor, adamın adı değişiklik yapamıyora çıkıyor. medyanın selçuk yanlısı kalemleri 3 gün tolga ciğerci kötü kampanyası başlatıyor, adam kötü futbolcu oluyor.

    tolga ciğerci'den khedeira performansı beklemek gülünç. ama mehmet topal ve de souza'dan çok daha iyi oynadığını görmemek de büyük haksızlık.

    galatasaray'ın orta sahasında koskoca bir sorun var. adı da selçuk inan.
    defansında koskoca bir sorun var. onun da adı semih kaya. bu iki futbolcuyu çıkarıp yerlerine adam gibi futbolcular koysan bu takım bir anda seni şaşırtmaya başlar.

    son olarak söylemek istediğim şey tudor'la alakalı. puan bazında performansı kötü. ancak unutmamak gerekiyor ki tudor'un futbol anlayışı taktik disipline ve fizik kalitesine dayanıyor. elimizde bunu sağlayacak bir futbolcu grubu yok. buna rağmen oyun kalitemiz arttı. fakat artık skora gidemiyoruz. mesela bana göre tudor fenerbahçe kadrosuyla çok ciddi başarı sağlardı. adamın aradığı futbolcu grubu o çünkü. ben teknik direktörlerin bıçak sırtı çalışmasına karşıyım. bakın ersun yanal'a... adam daha yeni kendini buldu trabzonspor'da. 1,5 sene geçti. bu adamdan verim elde etmek istiyorsak ona başarılı olacağı kadro yapısını yaratma imkanı vermek zorundayız. bu 1-2-3 ve hatta 4 dönem yani en az 2 sene transferi yönetme, sezon başı kamplarını yapma, yani yola kendi takımıyla çıkma fırsatını vermekle olur. adamı selçuk'a, semih'e, sabri'ye ki dün iyi oynadı, cavanda'ya mecbur ettiğin müddetçe kendi kadrosunu kurma imkanı vermiş sayılmazsın...

    peki neyi eksik dersen tudor'un... bana göre oyuna müdahaleleri konusunda haksız yere eleştirilen riekerink aksine, gerçek manada oyuna müdahaleleri zayıf. mesela fenerbahçe karşısında bruma ve tolga değişiklikleri hataydı. öncelikle o aşamada değişiklik hataydı, çünkü etkili geliyorduk. fakat bir oyuncu çıkıp yerine rodrigues girecekse o yasin olmalıydı. eren değişikliğini podolski veya sneijder ile josue değişikliğini de selçuk'la yapmalıydı. özetle yaptığı tüm değişiklikler hatalıydı ve bana göre bize maçı kaybettiren de bu oldu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın