resim
Dursun Aydın Özbek
Görev:Başkan
Takım:Galatasaray
Yaş:75
Uyruk:Türkiye
  • 3591
    hiçbir sözüne inanılmaması gereken başkandır.

    kendisinin galatasaray'ın ffp dolayısı ile tekrardan ceza almayacağına dair sözlerine de çok inanılmamasını tavsiye ederim.

    eğer uefa adil davranıyor ve ffp dönemlerini bize harfiyen uyguluyor ise, bizim 3 sene falan daha katılamamamız gerekiyor.

    şu resme bir bakın: https://www.google.com.tr/...mgrc=u2ypW6uigTE5pM:

    biz o ortada mor renkle gösterilen 3 dönem için total olarak max. 30 milyon euro zarar edeceğiz diyip de 160 milyon euro ettiğimiz için ceza aldık. o satırın en sağında da görüldüğü üzere 2016/17 sezonunu etkiledi ve men cezası aldık. burada sıkıntı şu: mor satırın bir altındaki yeşil ve mavi satırlara bakın, sıkıntılı zarara sahip olduğumuz sezonlar hala dahil onlara. yani o 30 milyon hedefini tutturmamız, önümüzdeki sezonlarda da matematiksel olarak imkansız. şöyle düşünün. bu sezon sonu itibariyle, 75 milyon euro zarar edeceğiz gibi görünüyor. ( sadece 2016/17 sezonunda ).

    düşünebildiğim tek istisna şu olabilir: zaten ceza aldığımız için, yeni bir anlaşma yapılabilir. yani ceza almamıza sebep olan dönemler artık hesaplamaya katılmayabilir.
    onu da bizim başkan beceremez. zaten taraftar ile hiçbir şey paylaşılmadığı için bizim de haberimiz olmuyor.

    ayrıca taraftarımız farkında mı bilemiyorum ama: uefa, riva'nın satışından gelecek paranın bir lirasını bile gelir olarak kabul etmiyor. gayrimenkul satışları futbol geliri olarak olarak değerlendirilmiyor. o işlemin finansal dökümanlara en büyük faydası; borçlar ödendiği için ( öderlerse ) yıllık 150 milyon lira falan olan finansal giderimizin, dolayısıyla da zararımızın bayağı azalması olacak. yani şu sezon için kısa vadede bir gelir artışı falan da olmayacak.

    varın siz hesaplayın. umutlu olacak pek bir şey yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın