aynı isimdeki diğer başlıklar:
  • 4513
    31 mart 2017 galatasaray baskonia basketbol maçı'nı salondan izledim. pek çok olaya şahit oldum. buna benzer bir entry'yi maçın başlığına ve ergin ataman'ın başlığına da gireceğim. moderasyondan ricam lütfen sadece bu seferlik anlayışlı olsunlar, copy-paste yapmayacağım fakat meramım olabilidiği kadar uzaklara erişsin istiyorum. çünkü tüm samimiyetimle söylüyorum, çok üzgünüm ve çok mutsuzum şu an. öfkeliyim. entry'ye başlayan arkadaşların okuyarak bitirmelerini de tavsiye ederim, pek çok bilgi vereceğim çünkü.

    maç esnasında çapulcu diyenin anasını .... diye zaten küfürlerine başladılar bu grup. ardından ergin pabucu yarım çık dışarıya oynayalım geldi. maç başlamadan daha hoca ile uğraşmaya başladılar. abdi ipekçi'yi düşünün, karşı tarafta ultraslan var, benim oturduğum tarafta da ergin hoca taraftarları. tribün bölünmüş adeta. onlar ataman'a sövüyor, biz yuhluyoruz. derken hoca maç başında küfüre dayanamayıp su şişesini attı yere gitti. 7-8 dakika sonra geri geldi, o sırada ultraslan daha küfüre başlamadan hocayı gören taraftar ooooo ergin ataman diye tezahürata başladılar, hocasına sahip çıktı gs taraftarı. sonra bu ultraslan denen oluşum sağa sola saldırmaya, küfürler savurmaya başladılar. ua tribününün orada oturan pek çok insan hem dayaktan, hem tacizden bizim tarafa doğru geçtiler. ergin hoca lehine tezahürat yapan herkese saldırdılar diye tahmin ediyorum. muhtemelen ergin ataman tarafındaydılar zaten bizim tarafa gelenler.

    ardından maç boyu bu istifa sesleri ve kontra yuhalamalar döngü şeklinde devam etti. en enteresan olay, bizim bölümdekiler bu adamlarla aynı şeyi bağırmak istemedikleri için yönetim istifa diye ua bağırırken bizim taraftan çıt çıkmadı. bugün ultraslan'ın tribünün diğer kesimi üzerinde tamamen bittiği gündür.

    ben artık bu tribün grubunu çete olarak tanımlıyorum. bunların zaten yarısı çocuk, geri kalan yarısından da görsen sabıka kaydı bile istemezsin. neden mi? bir tanesi, dalga geçmiyorum, benim olduğum tarafa, belki de bana doğru eliyle boğaz kesme işareti yaptı. ben hayatımda ilk defa salondan ayrılırken korktum, altımda da şort vardı çünkü, işaretlemişlerdir belki beni kafalarında dedim. neyse ki polis iyi bir önlem almıştı bugün. yaklaştırmadılar. o el kol yapan beyaz tişörtlü galatasaray atkılı arkadaşa söylüyorum. sen kimsin ulan? ben akademisyenim, öğrenci yetiştiriyorum ben bu devlete, katma değer yaratacak bireyler yetiştiriyorum. sosyal statüden vurmaya çalışmıyorum yanlış anlaşılmasın, para da kazanmayan bir insanım ben ve ekmeğini taştan çıkaran işçilerin alın teri için herşeyi yaparım. ama bana o hareketi yapan adam bu hayatta hiç bir şey değil. benim 10 da 1 im asla değil. o yüzden yapıyor zaten o hareketleri. acımıyorum bile sana.

    o küçük çocukların ağlamaları, üzüntüler, isyanları. ölene kadar unutmayacağım sözlük. o çocuk sarı kırmızıyı geçirmiş üstüne ama umrunda değil gs, o basketbol izlemek istiyor. adam hanga smaç vursun, diebler üçlük atsın istiyor. baskonia spektaküler hücum yapınca keyifleniyor o çocuk. masum, spor sevgisi yeni yeni filizlenmeye başlamış fidanları bugün basketboldan soğuttunuz. gelirler mi onlar bir daha sizlerin olduğu yere? bir çocuğun "anne o adam ona niye vuruyor" dediğini duydum. o an dünyaya dair umudumun çöktüğü 3-5 andan biridir.

    bugün yaşadıklarımı dilekçe olarak savcılığa yahut da bimer'e iletmeyi de düşünüyorum. tribün grubu adı altında çeteleşmiş, sağa sola tehditler savuran, kavgalar çıkartan, üyelerinin bir kısmının kuvvetle muhtemel dışarıda bıçak ve silah bulundurdukları, genç yaşta kalbi galatasaray ile atan gençlerin aklını çelip sağa sola saldıran, öfke dolu bireyler haline getiren, kavganın bir parçası yapan oluşuma asla masum tribün grubu gözüyle bakamam. çete bunlar. ülke genelinde bu tribün gruplarının zaten kapatılması lazım. bunun başka bir çözümü yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın