resim
Franklin Edmundo Rijkaard
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:61
Uyruk:Hollanda
  • 604
    22 ekim 2009 galatasaray dinamo bukreş maçı öncesi yaptığı bazın toplantısında yine döktürmüştür kendisi.

    --- alinti ---

    “dinamo bükreşle ilgili bilgiye sahibiz. iyi bir taklım olduklarını söyleyebiliriz. defansif olarak iyiler, fazla gol yemediklerini biliyioruz ama ofansif olarak biraz zayıf kaldıklarını gözlemledik. 10 numaralı cristian adlı oyuncuları tehlikeli sayılabilir. biz gereken önlemlerimizi aldık ve buna göre hazırlandık.
    takım savunması bizim için çok önemli, bununla ilgili sürekli çalışıyoruz ama tabi ki sizler basın mensubu olarak olumsuz yönlerden eleştiriyorsunuz haklı olarak. bizim fazla gol attıgımızdan kimse bahsetmiyor veya oynadığımız güzel futboldan. ilk gelidğimiz günden beri 4-3-3 sistemiyle oynuyoruz sadece son puan kaybettiğimiz maçlara bakmamak lazım. çift forvet oynadığımız zaman defansif anlamda daha fazla sıkıntı çekebiliriz çünkü orta sahadabn birini eksiltmemiz gerekir. sistem değişirse daha da fazla sıkıntılar meydana gelebilir o yüzden şimdilik bu sistemi oturtmaya ve korumaya çalışıyoruz. hakkımda yapılan eleştirilerden haberim var ve bu da benim işimin bir parçası. benim en büyük görevim takımımı ve oyuncularımı korumak. ben basın mensubu arkadaşlara saygı duyuyorum herkes işini yapıyor sonuçta. oyuncularım da çalışıp gayret ediyor daha iyi olmak için özverili bir çalışma içindeyiz”.

    “aslına bakarsanız herkesin futbolla ilgili bir fikri, bir görüşü vardır. herkes birşeyler söylemek ister bundan daha doğal bir şey olamaz, ama biz bu işin içinde olan insanlar olarak kulağımızı bu tarz söylemlere kapamalıyız. futbolun içinde yıllardır olan insanlar olarak biz bu işi daha iyi biliyoruz”.

    “hem kulüpte hem de milli takımda çalışan hocalar var ama benim böyle bir tecrübem yok. şu an için sadece galatasaray’ı düşünüyorum”.

    “elano bizim için gerçekten çok önemli bir futbolcu. milli takımlar oyuncuların form düzeyi üstünde bazen olumsuz etkili olabiliyor. ama kendisi bizim için çok önemli bir futbolcu ve takımda yeri tartışılmaz”.

    --- alinti ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın