resim
Josep Guardiola i Sala
Görev:Teknik Direktör
Takım:Man City
Yaş:53
Uyruk:İspanya
  • 717
    kendisiyle ilgili daha sezon başında uzun yazılar yazıp nasıl başarısız olacağını belirtmiştim. barcelona ile başarılı oldu ( nerdeyse herkes aynı başarıyı yapıyor barçayla) ancak bayer münih ile başarısız oldu. bayer için kıstas lig değildir. cl alamadıysan başarısızsındır. ligi zaten domine eden herkese 8-9 atan bayer münihi alıp tiki takacı yapıp göt zoruyla galibiyet alan takım haline dönüştürdü. 1 sezon önce barçayı parçalayan takım 1 sezon sonra süt dökmüş kedi oldu. şu anda bayer kendisini bulmaya biraz da olsa başladı ancelotti reis ile birlikte. ufak bir istatisk zaten gerçekleri göz önüne serer. 2015-16 sezonunda 34 maçta 80 gol atan 17 gol yiyen bayer vardı. 24 maçta 60 gol ve 13 gol yiyen bayer var. önünde 10 maç var daha ve 80'i çok rahat geçeceklerdir. 10 puan fark ise her sene banko zaten.

    neyse konumuz guardiola. manchester city ile anlaştığında da başarılı olamayacak demiştim şimdi de aynı diyorum. başarı kıstası şampiyonluk değil zaten gözümde kaldı ki şampiyonda olamayacak. cl de city ile ne başarı elde edecekti son 16 da gitti elendi daha kafa takım çekmeden gitti. ligde zaten 10 puan farkla geride. elinde gerçekten çok iyi kadro var kadroya suç bulunur mu bulunur ama mourinho elinde ki kadro olsa belki daha altlarda olurdu.

    sonuç olarak ingiltere premier ligde de cl de de oynattığı futbol çok amaçsız kalıyor. ingiltere liginde rakip az uzun top oynayınca hemen ağlamaya başlıyor barça ile alışmış ne de olsa ayağa oynayıp çıkan takımlara. bu yüzden takım boyunu kısaltıp tiki taka yapamıyor. böyle olunca sistemsel olarak çöküyor. bence mantalite hatası yapıyor ve değiştirmesi lazım. ayağa oyun sistemini değiştirip daha farklı düzenleri denemeli. ancak kendisi saplantılı olduğu için sistem değiştirmeyip sonunu getirecek gibi oluyor.

    edit: ayağa oynama fikriyle ilgili düşüncelerimide yazıyımda tam olsun bari. bir arkadaşın elinde silva,sterling,sane,agüero vs var ne çok biliyorsunuz demesine karşılık yazmıştım.

    evet bu oyuncular var elinde evet ayağa oynamasın çünkü ayağa oynayacak orta saha yok. 4-3-3 sisteminde ayağa oynaman için adam lazım senin ne düzgün kesici bir oyuncun var ne düzgün oyun kurucun var. sane-sterling dediğin adamlar hızlı adamlar hele sterling dediğin adam pas oyunu için değil hızlı oyun için yaratılmış bir adam. silva desen pas oyunu oynar ama arkasına adam koyman lazım. isimlerle pas oyunu oynanmıyor. bu takım nerdeyse aynı oyuncularla şampiyon oldu tiki taka oynamadan hatırlarsan kadronun iskeleti aynıydı sadece giden gelen oluyor. ingiltere de yine aynı şekilde şampiyon olabilir ama tiki taka ile olamaz.

    eğer biraz izler ve dinlersen guardiolayı anlarsın neden olduğunu. her yenildikleri veya berabere kaldıkları maçta havadan toplardan dem vuruyor. rakip uzun oynuyor diye ağlıyor. pas futbolu oynaman alan daraltman için önce o tarz oyuncuların olacak sürekli oyundan kopuk bir sterling mesela olmayacak. toplu oyunda gayet etkili ama topsuz oyunda bırakan silva olmayacak. orta sahanda 2 tane teknik adam olacak ki top dağıtsın ve alan daraltıcak 1 adet oyuncun kesicin olacak.

    guardiola geldiğinden beri 4-1-4-1 şeklinde oynuyor 4-3-3 tam yapamıyor. çünkü kanatları beklediği gibi değil hala. orta saha de bruyne-silva sabit yanlarına toure veya fernandinho deniyor tabi bunlarda da sıkıntı var. toure malum sorunlu biri şu an. gitmesi için çok uğraşıyor guardiola zorda kalınca yapışıyor fernandinho ise top dağıtma konusunda ve hava toplarında sıkıntılı. de bruyne-silva 2side nerdeyse aynı tip silva sadece yıllardır açık oynuyor oraya alıştı. dikkat edersen sol çizgide oynuyordu geldiğinden beri şimdi yeni sistemde ortada top dağıtıcak ama gel gör ki de bruyne-silva aynı tip top dağıtıcı oyuncu. bu 2 arkadaş baskı yapamıyor alan daraltmıyor hücumda muazzam olabilir geri dönüşte bir o kadar kötüler ki rakiplerin uzun oynadığını düşününce ne kadar aciz kaldıkları ortada.

    son konu ise ayağa oynaman için defansdan başlaman lazım. defansın göbeğinde son maçta ki oyunculara bakabilirsin. kolarov oynuyor çünkü ayağı düzgün nispeten yanında stones fena değil olsa da hala top çıkaramıyorlar. son maçta zaten gördük baskı halinde rakip öne gelince biraz hemen uzun oynuyorlar çünkü yapıları bu yönde. bayer münihe tiki taka oynattığında ilk iş orta sahayı değiştirdi transfer yaptı. forvetsiz oynamaya başladı müller etkisi. daha sonra ise defansı buna adapte etmeye çalıştı. city için bunlar olası ama bu sene için değil. bu yüzden bu sene tiki taka oynayamaz. seneye sağlam transfer yapar oynar ama bu yapıyla oynayamaz.

    sen defansdan top çıkaramıyorsun, orta sahanda hava topu karşılayamıyorsun rakip havadan oynuyor özellikle ligde. ilerisi ise agüero ile bu iş zor. top saklama yok agüero da salt bitirici ama top saklayamıyor bu da sıkıntı. eğer iyi transfer yapıp defans-orta sahaya iyi oyuncular alırsa iş değişebilir. ama bu sene açısından tiki taka oynayamaz bu takım.

    evet çok şey biliyoruz. ne hikmetse benim dediklerimin aynısını guardiola söylüyor. ben bilmiyorsam o biliyordur birşeyler. he tabi tiki taka için örnek barça var psg karşısında hakem desteği olmasa düştüğü durum ortadaydı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın