resim
Johannes Hendrikus Olde Riekerink
Görev:Teknik Direktör
Takım:Dewa United
Yaş:61
Uyruk:Hollanda
  • 3422
    bu şerefsiz hakemlerin ve yöneticilerin olduğu ligde iyi puan toplamıştır. benim de kendisinden üç aşağı beş yukarı beklentim bu yöndeydi ancak gözünü karartıp radikal kararlar alamadı ve kırılma anlarında hep kaybeden olduk.

    mesela selçuk'un yerine josue'yi yerleştirse hem sneijder rahatlayacak hem de orta saha daha efektif oynayacaktı. akhisar maçında josue 8 numarada oynadı selçuk'a rağmen 6 gol attık, 90 dakika deli gibi top yaptık. ancak bir türlü o hamleyi yapamadı korkusundan ve josue'yi sadece sneijder yokken forvet arkasında oynatıp rezil rüsva etti.

    keza sabri sevdası da kendisini yakan durumların başında geliyordu. sabri'yi kestin diye mehmet özbek seni kulüpten mi kovacaktı? al işte tudor kesiyor bir allah'ın kulu neden sabri'yi kestin diyebiliyor mu? şu hamleyi sen yapıp taraftarın %90'ının sevmediği adamın yerine hatalarıyla ama iyi niyetiyle oynayan linnes'i koysan şu durumdan kötü olmayacağımızın garantisini verebilirdim.

    orta saha transferinde kendi adamı de jong'u istemesi de hanesine eksi puan olarak yazılır. bazı arkadaşlar, ne yapsın son gün eline bunu verdiler dese de ben inanmıyorum. diarra transferinde bizim bilmediğimiz durumlar yaşandı diye düşünüyorum. sneijder ile başkan bir yemek yedi ondan sonra diarra transferinden vazgeçtik. cezasını kapatıp bir de üzerine deli sözleşme vereceğimiz adam neden 300-400 daha kovalayıp elindekinden de olsun?

    futbolcu yönetiminin dışında yapısal konularda da hataları oldu. yazın durduk yere kondisyoneri gönderdi. kim bilir belki de futbolcular mehmet abilerine şikayet edip kovdurttu ama sonuçta yazın iyi çalışmamış bir takım var. bu da riekerink'in suçu. kampta çok çalışıyorlar, pestilleri çıkıyor diye yalanlar söylendi bizlere ve aralık ayına geldiğimizde takımın pili bitti. takımı, boyunu kısaltıp kompakt bir hale getireceğini söyledi ama yine yapamadı.

    kötü bir hoca değildi ama iyi teknik direktör payesi kazanacak hamleleri de yapamadı. yazın kendisine tapıp, ardından beden eğitimi hocası gibi aşağılayıcı sıfatlar kullanacak ikiyüzlülüklere de girmedim hiç. sadece gördüklerimi yazdım, dolayısıyla kendisinin arkasından eleştirilerimi içim son derece rahat bir şekilde yapıyorum. keşke biraz daha dik dursaydı taraftar gerisini hallederdi ama o da rijkaard gibi olmayı tercih etti. pışpışladığı şerefsizler tarafından ayağı kaydırıldı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın