• 16385
    bahsedildiği gibi çok da yetersiz bir kadro değildir. ancak bazı kritik mevkilerdeki eksikler takımı ve bireysel olarak oyuncuları olduğundan daha kötü gösteriyor. bugün yerden yere vurulan pek çok isim iyi bir kadro mühendisliğiyle çok daha faydalı hale gelebilir. bunun için bazı mevkilere dokunuş yapmak şart

    ilk dokunuş elbette ortasahaya yapılmalı. bence bir takım ortasahası kadar iyi bir takımdır. istediğiniz kadar iyi hücum oyuncularınız olsun istediğiniz kadar iyi defans oyuncularınız olsun iyi bir ortasahanız yoksa bence kötü bir takımsınız. ve maalesef bizim ortasahamız çok ama çok kötü. gerek de jong gerekse de selçuk bitik oyuncular ve takıma ne hücumda ne de savunmada herhangi bir katkıları yok. ikisinin aldığı toplam garanti ücret 5.4 milyon euro. maç başıları ve primleriyle beraber aldıkları ücret korkunç bir rakama tekabül ediyor. diğer ortasaha oyuncularımızdan tolga bence galatasaray için iyi bir 6 numara oyuncusu. eksikleri var ancak yine de sezon başında formdayken ne kadar fayda sağlayabileceğini gösterdi. sakatlık sorunu ve maaşı düşündürücü elbette. bence ortasahamıza üç takviye gerekiyor. 1 tane yedek 6 numara iki tane de 8 numara. tabii önce elimizden de jong ve selçuk'u çıkarmamız gerekiyor. transfer sayısının fazla olduğunu kabul etmeliyim ama maalesef bu şart.

    ikinci dokunuş stoper mevkiine olmalı. stoper bölgemiz chedjou, semih, ahmet çalık, koray günter, serdar aziz ve hakan balta olmak üzere 6 oyuncudan oluşuyor. bunlardan chedjou'un sözleşmesi sezon sonunda sona eriyor. semih de bence artık kariyerine sağ bek olarak devam etmeli. bu ikisinden sonra elimizde ahmet çalık, serdar aziz, koray günter ve hakan balta kalıyor. koray ciddi bir sakatlıktan döndü ve oynamaya ihtiyacı var. o yüzden kiralık gönderilmeli. serdar aziz ve ahmet çalık sağ stoperde birbirilerini ikame edebilirler. hakan da sol stoper yedeği olarak devam eder. burada artık ciddi şekilde kaliteli, savunma hattına kumandanlık yapabilecek bir sol stopere ihtiyacımız var. bence ujfalusi tadında bir sol stoper takımımızın savunma kalitesini ciddi şekilde arttırır.

    bu iki mevkideki dokunuşlardan sonra bir sağ bek(linnes sağ beke geçecekse sol bek transferi) ve bir santrafor yeterli olur diye düşünüyorum. böyle baktığımız zaman 4 mevkiye toplamda 6 transfer gerekiyor. tabii on numara bölgesine de alternatif bir oyuncu transferi gerekebilir ancak saydığım mevkilere gereken takviyeler de kafi olur diye düşünüyorum.

    ha ben takımda muslera hariç 30 yaş üstü tüm futbolcuların gönderildiği bir revizyon yapılmasını çok isterim ancak halihazırda iki senedir ligde çok başarısızız ve kimsenin bu revizyon sonrası gereken bekleme süresinde sabırlı davranabileceğini sanmıyorum. bence takımdaki değişiklik ve yenilenme iki yıla yayılmalı ve bu süreçte takım planlı bir şekilde gençleştirilmeli. ha bu yönetimle mi diye sorarsanız da bir şey diyemem. bunlar sadece benim temennilerim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın