resim
Igor Tudor
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:46
Uyruk:Hırvatistan
  • 689
    galatasaray kariyerinin uzun olmayacağını düşündüğüm teknik direktördür. hepimiz aslında bu tip tecrübesiz, gelir gelmez ben farklıyım, iki kere ikiyi beş çıkartırım diyen, ezber bozuyoruz ezber!?!? kafasındaki adamların günümüz futbolunda takımlarının başlarına ne çoraplar ördüğünü, ne kepazelikler yarattığını biliyoruz.

    tabi bu işler bizim sevdamız dediğimiz camiada olunca bazen kişi gerçekleri kabul etmekte zorlanıyor. ya tutarsa diyoruz bazen ya da herhalde bir sebebi vardır diye kendimizi kandırıyoruz, hatta "imparatudor" falan gibi şeyler görüyorum ki akıl sağlığımı korumak için gözlerimi kapatıyorum. ben olası bir galibiyetten önce sıramı savmak isterim; bu saçma tercihlerinin sebebi kendisinin de onu getirenler gibi yetersiz olmasından kaynaklanmaktadır.

    futbolda deneysel işler olmuyor mu, tabi ki de oluyor ama bunun belli normları var. avrupa'da mevkisi dışında oyuncu oynatıp başarıya ulaşan yok mu, var. ama bu tip örnekler bir oyuncu için bir takımda belki 2-3 yılda birdir. bizdeki gibi her maç yeni bir atraksiyon, yeni bir "enişteyle delirmeler" yok.

    bugün umarım ki sonuç lehimize olur, içimde böyle bir his de oldukça kuvvetli. fakat uzun vadede, kuruluş amacımız olan avrupa'da başarı diyorsak, bu hedef yetersiz idareciler ve teknik direktörler ile olacak iş değil. biz yeni yetmelerin teknik direktörcülük oynayacağı bir kulüp değiliz. kendinizin yeni bir iş yerinde çalışmaya başladığı ilk günü düşünün. gelir gelmez size bağlı birine sen bu hafta işe gelme birader der misiniz? ertesi hafta hepinizin görev yerlerini değiştiriyorum der misiniz? hele ki mesleki tecrübeniz stajyer seviyesindeyken? olmaz arkadaşlar, gerçekten olmaz.

    son kez tekrarlamak istiyorum, başarılı olur olmaz ayrı bir konu ama galatasaray bir garipleşti, hocaları da aynı şekilde ama bu böyle gitmeyecek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın